Comisia Europeană a acceptat finanţare magistralei de metrou M6 1
Politic Social

Comisia Europeană a acceptat finanţare magistralei de metrou M6

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunţat joi că, în urma depunerii aplicaţiei rescrise pentru magistrala de metrou M6, Comisia Europeană a acceptat cererea de finanţare a acesteia.

„Duminică, 24 decembrie, Ministerul Transporturilor a depus aplicaţia rescrisă pentru magistrala de metrou M6. A fost acceptată cererea de finanţare de către Comisia Europeană şi este vorba de legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ – Otopeni”, a declarat Stroe în debutul şedinţei de Guvern.

El a arătat că magistrala de metrou va avea o lungime de 14,2 km şi 12 staţii, valoarea totală a proiectului fiind de 1,391 miliarde euro.

„Este un lucru foarte bun. Ajunşi în această etapă, lucrurile nu mai pot da înapoi. Avem finanţarea asigurată. Diferenţa de 300 de milioane de euro pentru realizarea integrală a magistralei de metrou va fi asigurată de BERD, care s-a oferit să facă această finanţare”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Pe de altă parte, Felix Stroe i-a informat pe membrii Guvernului că „BNR a confirmat că în conturile ţării a intrat suma de 439 milioane de euro ca urmare a achitării aplicaţiilor anunţate anterior privind Gurasada – Simeria, Câmpia Turzii – Ocna – Târgu Mureş şi Sebeş – Turda”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.