Tăriceanu face ANUNȚUL care îi dă fiori lui Liviu Dragnea. ”Iau în serios să candidez la Prezidențiale”
Politic Ultima Ora

Cod penal personalizat! Două articole îi scapă de pușcărie pe Dragnea și Tăriceanu

Opoziția acuză  PSD-ALDE că a decis modificarea anumitor articole din Codul de procedură penală pentru a-i favoriza pe liderul social-democrat Liviu Dragnea și pe cel al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Opoziția reclamă că unul dintre articolele votate permite ca o persoană condamnată definitiv să aibă posibilitatea de a solicita rejudecarea dosarului său, în cazul în care hotărârea de condamnare nu a fost scrisă și semnată de judecătorul care a soluționat cauza. Este exact articolul care se referă la dosarul lui Dragnea despre refrendum, anunță stirileprotv.ro.

Un alt articol modificat precizează că judecătorii nu pot condamna o persoană doar pe baza declaraţiilor date de martori, ofiţeri sub acoperire sau chiar a inculpatului. Opoziția a identificat din nou legătura între articol și cazul în care Bombonica Prodana şi Liviu Dragnea sunt judecaţi și se bazează pe declaraţiile martorilor care spun că două angajate de la Asistenţa Socială Teleorman, primeau salariul de la direcţie, însă, de fapt, lucrau pentru filiala PSD Alexandria.

În ceea ce-l privește pe Călin Popescu-Tăriceanu opoziţia acuză că Preşedintele camerei superioare a Parlamentului ar putea să ceară ca procesul în care a fost găsit nevinovat de mărturie mincinoasă în prima instanţă, să nu mai continue în apel, aşa cum a solicitat procurorul, conform aceleiași surse.

PNL și USR au anunțat că vor ataca legea la Curtea Constituțională, întrucât nu pot permite ca România să devină „raiul infractorilor”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.