Coaliția vrea suspendarea lui Iohannis. Tensiunea a ajuns la maximum 1
Olguța Vasilescu
Politic Ultima Ora

Coaliția vrea suspendarea lui Iohannis. Tensiunea a ajuns la maximum

Lupta politică dintre coaliția de guvernare și Palatul Cotroceni a atins cote uluitoare. Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu și ministrul Justiției, Tudorel Stroica, vorbesc despre suspendare președintelui Klaus Iohannis.

”Președintrele poate fi suspendat dacă nu o demitre pe Laura Codruța Kovesi, încălcând Constituția. Deocamdată nu s-a luat o decizie în coaliția de guvernare”, a spus Olguța Vasilescu.

”Este penrtu prima oară când un demnitar d erang înal t pune în discuție o hotărâre a curții Cosntituționale. Ete foarte grav”, a spus ministrul tudorel Toader.

Teoretic, pentrun a se ajunge la suspendare, trebuei ca parlamentul să voteze demiterea președintelui. După suspendare, urmează referendumul pentru demiterea președintelui. Dacă eșectoratul s eîmpotrivește demiterii, președintele revien pe funcția sa de la Cotroceni.

”Eu nu am încălcat nicio Constituție. Nu va exista nicio suspendare pentru că nu are temei legal. Cum se trezeștre câte un politician infractor, convoacă un miting mediocru anti-justiție…”, a spus, în replică, prședintele Klaus Iohannis.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.