Premierul Ciucă
Premierul Ciucă
Exclusiv Politic Ultima Ora

Ciucă pregătește lovitura pentru Austria. Demers de ultimă oră a Guvernului

Guvernul Ciucă se pregătește să atace veto-ul Austriei la Curtea Europeană de Justiţie.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a anunțat marți în Parlamentul European că Guvernul României va ataca la Curtea de Justiție a UE (CJUE) votul Austriei împotriva aderării României la Schengen, conform g4media. ro. 

Rareș Bogdan și-a început intervenția plenul parlamentului cerând Comisiei Europene și Parlamentului European să atace la CJUE votul din Consiliul JAI, arătând că votul Austriei încalcă articolul 21 din Tratatul UE.

Ciucă pregătește lovitura pentru Austria. Demers de ultimă oră a Guvernului 5

Europarlamentarul Rareș Bogdan

La un moment dat, eurodeputatul Eugen Tomac i-a reamintit lui Rareș Bogdan că este lider politic în România, prim-vicepreședinte al partidului aflat la guvernare, PNL, și a cerut ca guvernul României să atace în justiție votul din Consiliul JAI.

Ciucă pregătește lovitura pentru Austria. Demers de ultimă oră a Guvernului 6

Europarlamentarul Eugen Tomac

Tomac a arătat că guvernul din România este ”reclamant privilegiat” și poate să reclame la Curtea de Justiție Europeană ”acest abuz”.

”Vă asigur că guvernul va face acest lucru pentru că e cea mai gravă nedreptate din ultimii 70 de ani și acest lucru va fi sancționat, iar Austria va suporta consecințele”, a spus în acel moment Rareș Bogdan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.