Dacian Cioloș caută soluții pentru partidul său. Va contesta decizia de respingere a alianței la Înalta Curte
Dacian Cioloș cere alegeri anticipate. ”În câteva luni le putem avea”
Politic Ultima Ora

Cioloş nu crede că PNL se va sacrifica de dragul lui Cîţu

Preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră „de neconceput” ca liberalii sau chiar „o ţară să se sacrifice pentru o singură persoană”.

„I-am costat mulţi bani pe cei de la PNL. După ce au produs flyere mincinoase şi le-au împărţit prin ţară în campania electorală, acum au plătit o întreagă campanie online prin care încearcă să arunce vina pandemiei pe Ioana Mihăilă şi pe Vlad Voiculescu. Este pur şi simplu de neînţeles ce doreşte în realitate acest partid care, pe de-o parte, ne trimite mesaje de împăcare, în timp ce în public continuă cu dezinformări de cea mai joasă speţă. Am înţeles până la un punct frustrarea lui Florin Cîţu pentru situaţia sa personală, dar pentru noi asta nu înseamnă nimic. Cariera politică a cuiva e strict o problemă personală şi este de neconceput ca un partid sau o ţară să se sacrifice pentru o singură persoană, indiferent despre cine este vorba”, a scris Cioloş, miercuri, pe Facebook, notează agerpres.ro.

Potrivit acestuia, de la demiterea lui Cîţu a făcut „terapie cu un om care nu se poate dezlipi de putere”.

„Şi nu sunt singurul. Dar să te contrazici de la o zi la alta şi să ajungi să faci campanii otrăvite din bani publici împotriva celor cu care spui că ai vrea să mai lucrezi nu are nici un sens. Nici nu mai comentez latura morală. În ceea ce priveşte campania propriu-zisă, ea este lipsită de fundament”, a adăugat Cioloş.

El susţine că Ioana Mihăilă şi Vlad Voiculescu au încercat „din răsputeri” să tragă în sus campania de vaccinare şi lupta în pandemie.

„Vă rog să vă amintiţi cum a plecat de la Ministerul Sănătăţii secretarul de stat Andreea Moldovan, pe care activişti antivaccinişti au atacat-o literalmente la ieşirea din clădirea ministerului, pentru că insista că situaţia este critică pentru ţară. Să vă reamintiţi şi veşnicele contre şi piedici puse de Florin Cîţu Ioanei Mihăilă pe durata mandatului sau declaraţiile belicoase făcute la adresa lui Vlad Voiculescu. Echipa de strategie subordonată domniei sale a sechestrat România şi a pus imnul la difuzoare împărţind amenzi în stânga şi dreapta ca să antagonizeze cetăţenii care erau fugăriţi pe stradă în loc să li se explice pericolul real la care se expun. Este ruşinos şi degradant ca politica românească să trăiască exclusiv din minciună”, a mai scris Cioloş.

Liderul USR PLUS şi-a exprimat speranţa că „oamenii echilibraţi vor stopa acest gen de comportament”.

„O spun şi o repet. Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. Dar dacă cineva îşi închipuie că noi ne vom aşeza la masă cu Florin Cîţu în timp ce el face campanii mincinoase online sau pentru că repetă la infinit să mergem la PSD şi AUR, fie nu ştie ce vorbeşte, fie a ajuns să creadă în propriile minciuni. Este ruşinos de jos punctul unde s-a ajuns şi, deşi noi sperăm că oamenii echilibraţi vor stopa acest gen de comportament, nu pot să nu rămân cu un gust amar în urma acestor degradări ale exprimării publice”, a transmis Cioloş.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.