Ce se întâmplă cu vizele SUA pentru români. Anunțul ministrului de externe 3
Politic Ultima Ora

Ce se întâmplă cu vizele SUA pentru români. Anunțul ministrului de externe

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a discutat la București cu secretarul de stat american Antony Blinken pe tema vizelor SUA pentru români.

Aurescu a precizat că va fi demarată o campanie de informare privind condițiile ce trebuie îndeplinite de cei care aplică, astfel încât să scadă rata de refuz.

„În ceea ce privește vizele, evident că am abordat acest subiect cu domnul secretar de stat Blinken – este un obiectiv fundamental pentru cetățenii români și, în același timp, este un obiectiv comun pentru România și pentru Statele Unite.

Ce se întâmplă cu vizele SUA pentru români. Anunțul ministrului de externe 4

Am avut o deschidere foarte mare din partea domnului secretar de stat Blinken. Am convenit ca, pentru acest ultim criteriu care mai rămâne de îndeplinit, şi anume rata de refuz, care nu ține însă de eforturile instituționale, ci ține de cei care aplică pentru aceste vize, să demarăm cât mai rapid, așa cum deja am discutat la începutul anului, o campanie de informare cu privire la condițiile care trebuie îndeplinite de cei care aplică pentru vize, în așa fel încât să existe mai multă predictibilitate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.