Disperare în PSD! Deputatul "Mitralieră" o amenință pe Dăncilă: ”Trebuie să facă ceva, pentru că va fi vinovată"
Politic Ultima Ora

Cătălin Rădulescu, ”deputatul mitralieră”, vrea MĂSURI DURE împotriva Gabrielei Firea la CEx: ”Ori excludere, ori…”

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că la ședința de luni a CExN al partidului ar trebui să fie luată o măsură „cât mai drastică”, și anume excluderea din formațiune sau retragerea sprijinului politic pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„Sper să se ia o măsură pentru dna Firea, o măsură cât mai drastică. Ori excludere, ori ridicarea sprijinului politic. Și schimbarea dânsei de la șefia PSD București. Asta trebuie să facă Comitetul Executiv”, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Social-democratul a menționat că Firea „și-a retras parlamentarii, i-a amenințat”.

„Trebuie dată o sancțiune pentru că dânsa nu mai face parte din echipă, se vede clar, și-a retras parlamentarii, i-a amenințat și i-a pus să-și dea demisia, așa au spus ei, adică unul dintre ei, deci în situația asta în care dna Firea nu mai vrea să facă parte din echipă și o tot ține în continure cu problemele ei personale și cu răfuiala ei cu președintele partidului, sigur că nu poate să afecteze în continuare imaginea noastră că vrea dânsa să-și facă imaginea cât vrea ea”, a menționat Rădulescu.

Comitetul Executiv Național al PSD începe luni, la Parlament, discuțiile privind remanierea guvernamentală, un punct cu care ar putea fi suplimentată ordinea de zi afiind situația vicepreședintelui Gabriela Firea.

Referitor la acest subiect, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a afirmat vineri, pentru MEDIAFAX, că este „obligatoriu” ca formațiunea să tranșeze cazul primarului general al Capitalei, care prin declarațiile sale „afectează întregul partid”.

Și liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că speră să nu continue „cursa excluderilor” la ședința CExN de luni, dar depinde și de ce își dorește Gabriela Firea, el menționând că s-ar putea ca primarul Capitalei să vrea să-și piardă calitatea de membru de partid.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a spus că își așteaptă „sentința” la Comitetul Executiv Național al PSD și că nu vor fi surprize în privința situației sale, întrucât știe că „se dorește” să fie înlăturată de la conducerea PSD București și Ilfov pentru că cei care sunt în dezacord cu liderul PSD sunt „decapitați”.

Reacția edilului Capitalei vine și în contextul în care la ultima ședință a Comitetului Executiv al partidului, social-democrații au votat pentru excluderea din formațiune a senatorului Adrian Țuțuianu.

Corina-Alexandra Bogaciu și Constantin-Cătălin Zamfira, ambii deputați de Ilfov, au anunțat vineri că demisionează din PSD, urmând să activeze ca aleși neafiliați. Alături de ei a demisionat din partid și senatorul de Ilfov Emanuel-Gabriel Botnariu. Organizația PSD Ilfov este condusă de Gabriela Firea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.