Codruț, câinele Maiei Sandu
Codruț, câinele Maiei Sandu
Exclusiv Politic Ultima Ora

FOTO-VIDEO. Alertă la Chișinău. Câinele președintei Maia Sandu, Codruț, l-a mușcat de mână pe omologul său austriac, Alexander Van der Bellen

Câinele preşedintei Maia Sandu, Codruț, l-a mușcat de mână pe preşedintele austriac Alexander Van der Bellen, aflat în vizită în Republica Moldova.

Incidentul a avut loc în momentul în care cei doi lideri se plimbau în curtea reşedinţei prezidenţiale, iar Van der Bellen a încercat să mângâie câinele, un câine salvat de pe stradă.

Maia Sandu, Alexander Van der Bellen
Maia Sandu, Alexander Van der Bellen

După o întrevedere trilaterală de la Preşedinţie, preşedintele Austriei, Alexander der Bellen, preşedinta Sloveniei, Natasa Pirc Musar, şi Maia Sandu au făcut o plimbare prin curtea instituţiei, unde se afla şi Codruţ.

La un moment dat, şefa statului moldovean s-a apropiat de animal şi l-a mângâiat. Natasa Pirc Musar a rămas deoparte, însă Alexander der Bellen s-a aprpopiat şi el de Codruţ. Când liderul de la Viena a încercat să-l mângâie, câinele l-a muşcat de mână.

Maia Sandu şi-a cerut scuze în engleză şi a explicat că animalul s-a speriat de numărul mare de oameni din apropiere.

Van Der Bellen a apărut cu mâna bandajată la următoarea întâlnire, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Van Der Bellen și preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu
Van Der Bellen și preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.