se clatină scaunul lui Ludovic Orban la șefia partidului
Politic Ultima Ora

Buşoi îl critică pe Orban pentru ”denunțul de înalta trădare”

Europarlamentarul Cristian Buşoi, preşedintele PNL Bucureşti şi contracandidatul lui Orban la ultimele alegeri interne din partid, lansează o serie de critici la adresa conducerii PNL. Într-un mesaj care se încheie cu o chemare la raţiune şi la coerenţă, Buşoi susţine că este nevoie de opoziţie parlamentară, de răsturnarea guvernului prin moţiune de cenzură, deci nu prin plângeri penale. Menționăm că Ludovic Orban a făcut, săptămâna trecută,  un denunț de înaltă trădare împotriva premierului Viorica Dăncilă.

„PNL să se concentreze pe moțiunea de cenzură și pe o direcție comună cu președintele Iohannis. PNL trebuie să arate că poate să fie alternativa la PSD! Acesta este cel mai important obiectiv strategic, care din păcate, până acum nu a fost atins. De aici şi orizontul foarte mare de aşteptare, dar și tot felul de scenarii politice şi zvonuri despre anumite tensiuni. În PNL este nevoie de calm și trebuie să revenim priorități.

În următoarele luni, prioritatea politică majoră este să dovedim că avem forţa parlamentară să generăm o modificare de guvern pe calea politică, firească. Dacă PNL va reuşi să trimită actuala majoritate în Opoziţie, va da cel mai important semnal politic că poate fi o forţă în jurul căruia să se strângă celelalte formațiuni politice anti-PSD şi societatea civilă. De pe această poziție, PNL va avea creșterea care să aducă un plus electoral strategic pentru europarlamentare.

Este important să nu ne înfierbântăm prea tare, politic vorbind, şi să judecăm cu atenţie fiecare acţiune, tocmai pentru a-i anticipa desfăşurarea şi pentru a avea coerență şi suport politic. Nu mai trebuie acţionat de azi pe mâine!”, scrie Buşoi pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.