BOMBĂ pe scena politică! AUR distruge PNL! Cifrele dezastrului partidului condus de Cîțu. FOTO 7
Exclusiv Politic Ultima Ora

BOMBĂ pe scena politică! AUR distruge PNL! Cifrele dezastrului partidului condus de Cîțu. FOTO

AUR, partid condus de George Simion și Claudiu Tărziu a ajuns în ultima perioadă pe locul al doilea în preferințele românilor, la doar 14 procente de PSD, partidul clasat pe primul loc.

AUR devansează PNL, care și-a schimbat în toamna trecută conducerea, locul lui Ludovic Orban fiind luat de către Florin Cîțu, arată un sondaj INSCOP.

BOMBĂ pe scena politică! AUR distruge PNL! Cifrele dezastrului partidului condus de Cîțu. FOTO 8

”Intenția de vot pentru partide în ianuarie 2022. Două concluzii principale:

1. Certurile dintre partidele coaliției aflate la guvernare pe fondul crizei facturilor la energie le afectează în mod direct intenția de vot. Deocamdată impactul este controlabil, dar problema riscă să devină o amenințare majoră dacă relația dintre PSD și PNL nu se va armoniza și cele două partide nu vin cu soluții în locul disputelor politice.

După catastrofala criză politică de la finalul anului trecut, oamenii nu mai vor să audă de certuri politice și nu vor avea niciun pic de răbdare și niciun gram de toleranță pentru partidele care le vor provoca.

2. Tensiunile din coaliție și întârzierea oferirii de soluții la probelemele sociale alimentează în continuare creșterea AUR.

Dacă pe zona de securitate militară, din cauza amenințărilor Rusiei observăm o creștere foarte puternică a încrederii în NATO, în UE, în Occident, de bun augur pentru moralul națiunii, problemele sociale și politice domestice/interne vor alimenta în continuare adeziunea electorală la discursul ultra-populist.

BOMBĂ pe scena politică! AUR distruge PNL! Cifrele dezastrului partidului condus de Cîțu. FOTO 9

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comandă think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshall Fund of the United States, Black Sea Trust for Regional Cooperation și True Story Project.

Anchetă sociologica s-a derulat în perioada 11-18 ianuarie 2022, datele fiind culese prin metodă CÂȚi (interviuri telefonice).

Volumul eșantionului a fost de 1162 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9 %, la un grad de încredere de 95%”, arată Remus Ștefureac, directorul INSCOP.

BOMBĂ pe scena politică! AUR distruge PNL! Cifrele dezastrului partidului condus de Cîțu. FOTO 10

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.