BOMBĂ! Orban taie alocațiile copiilor! 5
Exclusiv Politic Ultima Ora

BOMBĂ! Orban taie alocațiile copiilor!

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat joi că probabil în prima şedinţă a coaliţiei se va discuta despre situaţia alocaţiilor pentru copii, menţionând că el şi premierul Florin Cîţu nu susţin o majorare de la 1 iulie, scrie newsbucuresti.ro.

„Cu siguranţă, chiar săptămâna asta ar fi trebuit (luată o decizie – n.r.), dar a apărut prezentarea publică a PNRR şi nu am mai ţinut şedinţa coaliţiei. Probabil, la prima şedinţă a coaliţiei vom discuta.

Punctul nostru de vedere l-am exprimat, atât premierul Cîţu, cât şi eu, şi anume că susţinem formula care a fost adoptată în Senat.

Acolo este OUG, este o lege de adoptare a OUG care a suferit un amendament în Senat şi, din punctul nostru de vedere, susţinem amendamentul în Senat, să nu existe creşterea de la 1 iulie.

De altfel, am şi anunţat public că aceasta va fi poziţia noastră”, a afirmat Orban, întrebat despre decizia în privinţa reexaminării, la cererea preşedintelui Iohannis, a proiectului privind creşterea alocaţiilor, care este în dezbaterea Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor, potrivit G4Media.ro.

În 24 mai, preşedintele PNL, Ludovic Orban, declara la Piteşti că nu există resurse pentru încă o creştere a alocaţiilor copiilor în acest an.

„Au mai apărut păreri… Nu aş vrea să comentez. Sunt convins că vom ajunge la o soluţie. PNL, şi nu numai PNL, majoritatea acestei coaliţii a hotărât o formă la Senat prin care creşterea alocaţiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie.

Hai să fim cinstiţi: nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an, dacă vrem să le creştem şi la anul. Şi ca atare, noi susţinem formula de creştere a alocaţiilor care s-a făcut la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci să se facă de la anul”, a spus Orban.

Alocațiile ar trebui mărite cu 90 de lei de la 1 iulie

Întrebat de jurnalişti dacă sunt parlamentari de la USR PLUS sau UDMR care se opun acestei variante, Orban a răspuns: „Nu comentez, să se exprime ei public”.

Senatul modificat, pe 30 decembrie anul trecut, ordonanța de urgență a Guvernului Orban care prevedea creșterea etapizată, în două tranșe de câte 20%, a alocațiilor copiilor în 2021, stabilind că anul acesta va fi doar o singură majorare de 20%, cea din luna ianuarie.

De asemenea, a fost eliminată și creșterea cu 20% prevăzută pentru ianuarie 2022.

Astfel, potrivit textului adoptat de Senat, alocațiile vor crește cu 20% în ianuarie 2021 (aproximativ 30 de lei), urmând ca viitoarea majorare, cu 60% (aproximativ 90 de lei) să aibă loc abia în iulie 2022, când alocațiile vor ajunge în cuantum de 300 de lei.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii