ȘOC în PNL
ȘOC în PNL
Exclusiv Politic Ultima Ora

BOMBĂ în PNL. Unul dintre liderii partidului, ajunge pe mâna PROCURORILOR DNA. Acuzații foarte grave. 132.000 de lei au dispărut. FOTO

Unul dintre cei mai importanți lideri ai PNL, a fost reclamat la DNA, de către inspectorii Agenției de Intergritate, ANI.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, miercuri, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica, (PNL), preşedinte al CJ Timiş, a infracţiunilor de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii. infracţiunile ar fi fost comise când era primar în Dudeştii Noi.

”Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiecu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Nica Alin Adrian a infracţiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane (…) întrucât în exercitarea funcţiei de primar al comunei Dudeştii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entităţi în cadrul cărui Consiliu deţinea calitatea de membru şi, totodată, a emis pentru aceasta o autorizaţie de construcţie”, a transmis, miercuri, ANI.

Alin Nica ”a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeştii Noi încheiase 15 contracte prin achiziţie directă”.

”Totodată, în calitate de primar a încheiat şi un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, a mai precizat ANI.

Liderul PNL, Alin Nica a fost dat pe mâna procurorilor DNA
Liderul PNL, Alin Nica a fost dat pe mâna procurorilor DNA

Instituţia anunţă, de asemenea, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât, ”în declaraţiile de interese depuse în anii 2021 şi 2022 a declarat deţinerea unei calităţi din care demisionase”.

”Totodată, persoana evaluată nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obţinute în anul 2019 de la o întreprindere individuală”, a mai transmis ANI.

Cine este Alin Nica

Alin Adrian Nica (n. 13 martie 1981, Timișoara, România) este un politician român, membru al Partidului Național Liberal (PNL), președintele Consiliului Județean Timiș (2020 – prezent) și fost primar al comunei Dudeștii Noi, județul Timiș (2004 – 2020).

În 2004, a fost ales primar al comunei Dudeștii Noi[5], județul Timiș, devenind cel mai tânăr primar din România, la doar 23 de ani. A fost reales primar al comunei pentru încă trei mandate consecutive, în 2008, 2012, și 2016.

La Alegerile locale din 27 septembrie 2020, Alin Nica a fost ales Președintele Consiliului Județean Timiș, cu 40,25% din voturi.

Alin Nica a fost candidatul PNL pentru Președinția Consiliului Județean Timiș la Alegerile locale din septembrie 2020, pe care le-a câștigat cu 40,25% din voturi.

Programul de guvernare locală propus, „Timișul la nivel european”, cuprinde opt obiective-cheie[11]:

  • Creșterea calității vieții pentru timișeni;
  • Asigurarea prosperității și creșterii economice durabile;
  • Asigurarea bunăstării durabile pentru mediul rural;
  • Dezvoltarea infrastructurii în slujba cetățeanului și economiei;
  • Atragerea de fonduri europene;
  • Susținerea dialogului social și implementarea e-Timiș;
  • Stimularea dialogului interinstituțional pentru Timiș;
  • La 23 de ani, Alin Nica a fost ales primar al comunei Dudeștii Noi în 2004, devenind cel mai tânăr primar din România la acel moment.  A ocupat această funcție pentru patru mandate consecutive, din 2004 până în 2020.

    În 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, Dudeștii Noi a fost prima comună din țară care a accesat fonduri europene pentru dezvoltare locală[12]. Împreună cu echipa sa, a reușit să atragă în comună peste 28 milioane de euro din fonduri nerambursabile pentru aproximativ 50 de proiecte de dezvoltare.

    Printre cele mai importante obiective realizate în perioada mandatului său de primar se numără[13]: informatizarea Primăriei, extinderea rețelei de apă și canalizare pentru toți locuitorii comunei, extinderea infrastructurii rutiere, atragerea investitorilor privați și crearea de locuri de muncă.

    Protecția mediului și respectarea Pactului Ecologic European.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.