Diana Șoșoacă alături de ultrașii, ”Uniți sub Tricolor”
Diana Șoșoacă alături de ultrașii, ”Uniți sub Tricolor”
Exclusiv Politic Sport Ultima Ora

BOMBĂ. Diana Șoșoacă alături de ultrașii, ”Uniți sub Tricolor”, care au întrerupt meciul, 40 de minute cu Kosovo. ”Felicit suporterii români pentru mesajul lor clar: ”Kosovo e Serbia”

Meciul de fotbal România-Kosovo, de marți seara, a fost întrerupt timp de 40 de minute după ce gruparea de suporteri români „Uniți Sub Tricolor”, cunoscută pentru provocarea unor incidente și în trecut, a arborat la peluză un banner inscripționat cu mesajul „Kosovo e Serbia”.

Senatoarea Diana Șoșoacă, președinte al partidului S.O.S România îi felicită pe cei din galerie și spune că aceștia au spus un adevăr istoric, mai mult, au ținut cont de decizia României de nu recunoaște Kosovo ca stat independent.

”Suporterii români care au transmis lumii întregi mesajul ”Kosovo e Serbia” în timpul meciului România-Kosovo merită toată admiraţia.

Acest mesaj este pe nedrept sancţionat de vreme ce nu doar că el corespunde adevărului istoric, dar este şi poziţia oficială a statului român care nu recunoaşte enitatea Kosovo ca stat separat.

Sancţionarea suporterilor români înseamnă sancţionarea României pentru poziţia sa corectă de nerecunoaştere a statului kosovar, iar acest lucru nu trebuie acceptat.

Vreau de aceea să felicit românii de pe stadion care au apărat integritatea Serbiei prin mesajul ”Kosovo e Serbia”.

Pentru cei care nu înțeleg mizele acestei probleme, trebuie arătat că, apărând integritatea Serbiei, suporterii au apărat integritatea României!

Orice român are dreptul să facă această afirmație în mod public, conform cu decizia României pe acest subiect, iar sancțiunile trebuie aplicate arbitrului care a întrerupt meciul.

Acestuia trebuie să i se facă plângere pentru discriminare și pentru implicare în afacerile statale ale României.

De când decid arbitrii de fotbal politica externă a unei țări, în cazul de față a României?

Trebuie subliniat clar că politica României este de nerecunoaștere a Kosovo.

A fost o greșeală din start că România a acceptat să fie în grupă cu Kosovo, de vreme ce nu poți fi în grupă cu un stat pe care nu îl recunoști.

România nu a recunoscut statul kosovar, nici nu poate face acest lucru deoarece Kosovo este parte din Serbia.

Bannerul afișat de ultrași
Bannerul afișat de ultrași

Joaca de-a separatismele în Balcani este periculoasă și este opera celor care vor ca țările balcanice să fie dezbinate și slăbite.

Partidul S.O.S. România propune, dimpotrivă, un Pol Balcanic al statelor din regiune care să le facă mai puternice și mai rezistente la presiunile externe destabilizatoare, cum este și această insistență a unor mari puteri de a lovi în Serbia pentru a-i distruge suveranitatea”, a transmis Diana Șoșoacă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.