Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, percheziționat de procurorii DNA
Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, percheziționat de procurorii DNA
Politic Ultima Ora

Bătaie în PSD Iași: Doi parlamentari s-au luat la pumni! FOTO

Preşedintele PSD Iași,  Maricel Popa l-a acuzat pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al organizaţiei ieşene a partidului.

Senatorul a prezentat şi poze colegilor care ar dovedi agresiunea deputatului. Cîtea a respins acuzaţiile, reproşându-i lui Popa că minte, scrie ziarudeiasi.ro.

Rumoare printre cei aproximativ 80 de participanţi la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD care s-a ţinut vineri în sala Hotelului Coroana, de la intrarea în Tg. Frumos dinspre Iaşi.

După discuţii privind strategia partidului în perioada următoare, de la votul în Parlament pentru Guvernul Ciucă până la posibilitatea convocării alegerilor anticipate la primăvară, preşedintele filialei ieşene a PSD l-a acuzat pe secretarul organizaţiei judeţene că l-a agresat.

Mai mult, de la prezidiu – unde se mai aflau preşedintele executiv Cristian Stanciu şi cel acuzat, Vasile Cîtea – Maricel Popa le-a arătat celor prezenţi în sală fotografii (color) cu urmele pe care i le-ar fi lăsat pe gât agresorul şi chiar un certificat medico-legal.

„M-a bătut, iată pozele care dovedesc asta!”, le-ar fi spus preşedintele Popa primarilor şi preşedinţilor de organizaţii PSD prezenţi, care s-au arătat surprinşi. Sursele noastre ne-au relatat că Vasile Cîtea i-a replicat scurt: „Minţi!”. Incidentul s-ar fi petrecut cu o săptămână în urmă.

Maricel Popa a declarat că nu mai poate lucra cu Vasile Cîtea şi l-a propus pe Bogdan Cojocaru secretar general al organizaţiei. Acesta a primit votul covârşitor al membrilor CEx.

„Am vrut să fie o echipă tânără în perspectiva alegerilor din 2024 şi a celor anticipate care ar putea fi în primăvară”, ne-a declarat ulterior Maricel Popa. El nu a vrut să comenteze acuzele pe care i le-a adus lui Vasile Cîtea.

„Nu m-am aşteptat la aşa ceva”, ne-a spus, la rândul lui, deputatul Vasile Cîtea. El a dezminţit acuzaţiile lui Popa că l-ar fi agresat şi a arătat apoi spre partea plină a paharului: „Până la urmă, mi-a făcut un bine: o să am mai mult timp să stau cu familia”.

Cu câteva săptămâni în urmă, un alt apropiat al lui Maricel Popa, Cristian Stanciu, liderul grupului aleşilor PSD din Consiliul Judeţean, a fost numit provizoriu preşedinte executiv al organizaţiei judeţene. Înaintea sa, funcţia a fost ocupată de Mihai Chirica, înlocuit în 2017 de Victorel Lupu.

Bătaie în PSD Iași: Doi parlamentari s-au luat la pumni! FOTO 3

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.