malin bot
bataie
Politic Ultima Ora

Bătaie în fața Palatului Cotroceni între protestatarii pro și anti ”portocală”

Mitingul  organizat de deputatul PSD Liviu Pleșoianu în fața Palatului Cotroceni a degenerat în bătaie. Cei care critică activitatea DNA, în special cei de la Ploiești, s-au întâlnit cu cei care susțin DNA. Aurmat o înghionteală care s-a terminat cu intervenția jandarmilor.

Bătaie în fața Palatului Cotroceni între protestatarii pro și anti ”portocală” 1

Sub sintagma ”portocala”, cu aluzie la celebrul procuror ”Portocală”, Pleșoianu a atras atenția președintelui Iohannis despre faptul că DNA Ploiești a intrumentat dosare penale pe baza unor probe inventate.

”Azi, la ora 15.00, voi consuma portocale pe dealul Cotroceni. Portocale sănătoase, nu de Ploiești…”, spunea mesajul de pe facebook al lui Pleșoianu, pentru cei care vor să îl însoțească.

La miting au venit susținătorii PSD, dar și susținătorii DNA. Printre ei și jurnalistul Mălin Bot. Acesta a fost huiduit de protestatari, care le-au cerut jandarmilor să îl îndepărteze. Bot nu a vrut să plece și s-a ajuns la îmbrânceli. Unul dintre manifestanți i-a dat cu pumnul în mână. În acel moment au intervenit forțele de ordine.

”Acesta e un protest ilegal, neautorizat. Aplicați legea!”, le-a cerut Bot jandarmilor. Jandarmi au vrut să îl ducă la dubă pe Bot, dar jurnalistul a refuzat să meargă cu ei și a cerut să fie lăsat să își facă meseria la fața locului.

Ulterior incidentului, susținători PSD au început să sosească tot mai mulți și să scandeze împotriova președintelui Klaus Iohannis, apărător declarat al Direcției Naționale Anticorupție.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.