Declarația săptămânii: Dacă aurul României încape pe mâinile PSD-lui, îl transformă în ghiuluri și inele
Orban a decis. Când va anunța lista miniștrilor din noul Guvern
Politic Ultima Ora

Atac la PSD: liberalii depun moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

Conducerea PNL itenționează să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Liberalii vor să depună miercuri moţiunea, vor cere citirea ei luni, iar votul din plen să fie joi sau vineri, potrivit discuţiilor anterioare şedinţei Biroului Exectiv al PNL.  

„Am ajuns astăzi să dezbatem o moţiune de cenzură împotriva celui de-al treilea guvern garantat de domnul Dragnea, deoarece Guvernul Dăncilă ameninţă, prin miniştri săi, proprietatea privată a 7 milioane de contribuabili la Pilonul 2 de pensii. Nu există nicio garanţie că Guvernul Dăncilă nu-i va lăsa pe actualii angajaţi fără banii de pensie! Am ajuns cu toţii să ne ruşinăm atunci când vorbim despre Guvernul României, fie în plan extern, fie în interiorul ţării. Nu a fost niciun moment un secret faptul că doamna Viorica Dăncilă nu îndeplineşte decât formal această funcţie, adevăratul prim-ministru fiind, în fapt, domnul Liviu Dragnea“, susţin liberalii, potrivit unui draft al moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

De asemenea, PNL reproşează echipei lui Dăncilă faptul că inflaţia a ajuns la 5,2%, ROBOR-ul va ajunge în curând la 3%, precum şi faptul că datoria publică a statului a ajuns la 100 miliarde lei. „Numai de la ultimele alegeri din anul 2016, aţi îndatorat România cu peste 24 de miliarde. De asemenea, nu spuneţi nicio vorbă despre cât scot românii din buzunar pentru a plăti dobânzi pentru datoria publică! Anul trecut s-au plătit dobânzi de 9,8 miliarde lei, iar anul acesta sunt programate dobânzi de peste 11,3 miliarde lei“, mai reproşează liberalii care punctează faptul că şi în 2018 nu sunt bani redirecţionaţi către investiţii.

PNL subliniază şi faptul că sunt mari probleme în ceea ce priveşte infrastructura, au loc atacuri succesive la adresa unor instituţii precum DNA şi DIICOT, dar şi faptul că vor modificarea legislaţiei penale, fiind o agendă a Puterii asemănătoare unui „grup infracţional organizat“.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.