PSD mult înaintea PNL în preferințele bucureștenilor
PSD mult înaintea PNL în preferințele bucureștenilor
Ultima Ora Politic

Atac la Opoziţie din PSD. ”Reducerea repausului zilnic, o inițiativă a liberalilor”

Deputatul PSD de Iași, Cîtea Vasile, vicepreședintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor și membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, a susținut în plenul Camerei Deputaților o declarație politică cu tema:” Reducerea repausului zilnic, o inițiativă a liberalilor”.

Opoziția parlamentară condusă de către Partidul Național Liberal nu se dezminte și după tentativa de distrugere a industriei IT din România a pus gând rău tuturor angajaților din țară, de această dată. De această dată nu se mai taie salariile, nu se mai taie pensile ci se dorește tăierea repausului zilnic obligatoriu și reducerea lui la doar 24 de ore. Conform expunerii de motive,  cele 8 ore în plus vor trebui plătite de angajatori, dar acesta nu este o victorie a salariatului în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor sale de muncă raportate la salariul primit ci este un fapt firesc în care munca depusă trebuie recompensată.

Propunerea legislativă vine în totală contradicție cu tendința europeană deja materializată în industria IT, aceea de a se împăca oarecum programul obligatoriu de muncă cu prezenta întreținătorilor de familie în sânul familiei. Sunt deja multe domenii în care munca obligatorie de la birou a fost înlocuită cu succes cu munca de acasă. Ba mai mult, există numeroase studii care au demonstrat faptul că, munca de acasă este mult mai productivă și are numeroase avantaje atât pentru companii cât și pentru salariați.

Le sugerăm colegilor noștri din opoziție să renunțe la ideile năstrușnice construite pe rezultatul de la ultimul scrutin electoral și să înțeleagă că societatea românească, în acest moment, nu mai este pregătită pentru o altă epocă a tăierilor salariale, a declarat într un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Vasile Cîtea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.