Alertă. Comisia de la Veneția vine în România din cauza derapajelor din Justiție
Politic

Atac la Guvernul Dăncilă. ”Bugetul României a fost confiscat și abuzat!”

       ” În aceste zile, se dezbate bugetul României pe 2019, care ar trebui să răspundă nevoilor societății, să aloce bani  pentru investiții, educație și sănătate, pentru infrastructură și protecție socială pentru cei care cu adevărat au nevoie de ea, pentru a genera prosperitate și securitate pentru români.

În loc de asta, Guvernul PSD-ALDE oferă un buget construit pe minciună, pe venituri exagerate și o creștere economică de 5,5 %, chiar dacă experții financiari spun că va fi în jur de 3,7%, un buget cu alocări lipsite de transparență sau excesiv de detaliate, cum ar fi programul de teste prenatale „Panorama”, adică cele produse de o anumită firmă, nu de orice fel.

În aceeași notă, bugetul Companiei Naționale de Investiții nu apare defalcat pe obiective de investiții, probabil ca să fie mai ușor de împărțit pe criterii politice sau clientelare, fără transparență. Acesta este și motivul pentru care nu am reușit să identific în bugetul Ministerului Dezvoltării, un obiectiv de mare importanță pentru Oradea, și anume construirea unei săli de sport polivalente cu 5000 de locuri, care a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern.

Totodată, bugetul propus de guvernul PSD-ALDE taie banii pentru protecția copilului și persoanele cu dizabilități și pune toată cheltuiala pe spatele autorităților locale, fără a le da și bani pentru asta.

Am constatat apoi, că bugetele necesare asigurării securității cetățeanului și a țării scad, dar cresc alocările către partidele parlamentare, dintre care, principalul beneficiar este PSD, care respinge creșterea alocației pentru copii, sau măcar majorarea anuală cu inflația, dar despăgubește retroactiv deținuții pentru condițiile din închisori!

PSD afirmă că are excedent de 2,9 miliarde lei la bugetul asigurărilor, dar nu crește pensia de la 1 ianuarie, așa cum a promis, ci doar de la 1 septembrie, ba mai mult, atentează și la pensia celor care acum sunt activi pe piața muncii, prin tentativa de desființare a Pilonului 2.

În domeniul educației, PSD se laudă cu cea mai mare creștere de buget, dar risipește banii românilor pe cumpărarea de table inteligente, tablete, rechizite și ghiozdane pentru elevi, deși suntem fruntași la abandonul școlar, la absenteism și la migrare. Amendamentele Partidul Național Liberal susțin alocarea a 5% din PIB pentru educație, iar sursele financiare să fie direcționate către niște obiective extrem de importante și anume generalizarea programului After School, trecerea de la programul Cornul și laptele la programul Masă diversificată în școli, dublarea numărului de consilieri în orientare profesională, salarii decente pentru profesori, recuperarea restanțelor salariale, burse profesionale majorate și mai multe, cazare și masă gratuite în internate, pentru elevii din învățământul dual, creșterea investițiilor către unitățile de învățământ și un program pentru înzestrarea școlilor profesionale și a liceelor tehnologice, pentru că relansarea învățământului tehnic și profesional este cerută insistent de toți investitorii și oferă o șansă multor tineri care ar putea învăța o meserie cerută pe piața muncii.

În loc de toate astea, PSD prin conducătorul său iubit Liviu Dragnea vrea să dea copiilor vitamina D, atentând grav la siguranța natională, prin reducerea bugetului SRI și trece de orice limită a bunului simț prin bugetul pe care îl propune pentru România!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Florica Cherecheș.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.