Asociației Ziariștilor Independenți din România roagă jandarmii să nu mai bată jurnaliștii
Politic Justiție Social Ultima Ora

Asociației Ziariștilor Independenți din România roagă jandarmii să nu mai bată jurnaliștii

Asociația Ziariștilor Independenți din România (AZIR) – secția română a Asociației Jurnaliștilor Europeni (AEJ) cu sediul la Bruxelles, atrage atenția autorităților implicate în restricționarea protestelor împotriva guvernării actuale, Jandarmerie, Poliție și alte forțe, să respecte dreptul jurnaliștilor de a asigura informarea completă a publicului.

”Agresarea, evacuarea sau reținerea jurnaliștilor în exercițiul funcțiunii încalcă drepturi constituționale înscrise în art.30 și 31, precum și numeroase prevederi ale legislației și reglementelor europene privitoare la libertatea presei”, subliniază AZIR într-un comunicat de presă.

”Condamnăm agresarea jurnalistului Robert Mihăilescu de la Hotnews în timpul amplului protest al diasporei din 10 august 2018, ziarist care, deși s-a legitimat, a fost lovit de jandarmi, iar telefonul i-a fost zdrobit. Acesta a depus plângere la poliție. De asemenea, considerăm inadmisibilă rănirea cameramanului ORF, precum și îmbrâncirea corespondentului aceluiași post de televiziune austriac, Ernst Gelegs. Atât cancelarul Sebastian Kurz, cât și Clubul de Presă al Austriei au transmis autorităților române mesaje critice, care arată o față deteriorată a României în Europa”, se mai arată în sursa citată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.