Alertă la Timișoara
Alertă la Timișoara
Politic Ultima Ora

Apel de Ultimă Oră din Parlmentul României! ”Unitate pentru Educație!”. FOTO

Președintele Comisie pentru învățământ, din Camera Deputaților, PSD, Natalia Intotero, cere Guvernului Florin Cîțu,să finanțeze corespunzător acest domeniu.

Mai mult, Intotero spune că, de când este președinte al acestei comisii parlamentare a primit numeroase sesizări referitaore la faptul că în școlile românești nu există consilieri școlari și cadre medicale.

Intotero a constatat că, există multe localități unde transportul gratuit pentru elevi lipsește cu desăvârșire.

   De două luni, prin votul cetățenilor care m-au ales să îi reprezint în Parlamentul României și la propunerea colegilor mei din Partidul Social Democrat, am onoarea să conduc Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților, din postura de președinte.

   Activitatea unei comisii parlamentare este extrem de dinamică. În ultimele săptămâni, am avut plăcerea de a discuta cu mulți actori din educație.

Toate părțile implicate, fie că vorbim despre reprezentanții elevilor și ai părinților, ai cadrelor didactice, ai studenților sau organizații internaționale precum UNICEF, au propriile lor abordări și dorințe.

Ca președinte de comisie, rolul meu este să identific liniile comune și să susțin acele măsuri și inițiative care au un impact real și pozitiv asupra tuturor.

   Rolul Comisiei pentru învățământ este unul limitat, dar acest lucru nu ne împiedică să ne implicăm și să facem tot se poate pentru îmbunătățirea procesului educațional.

Apel de Ultimă Oră din Parlmentul României! ”Unitate pentru Educație!”. FOTO 3

Cel mai important este să asculți oamenii care interacționează cu sistemul.

În absolut toate discuțiile pe care le-am avut despre învățământul preuniversitar, precum și în multe dintre petițiile pe care l-am primit până acum, a fost ridicată problema lipsei de consilieri școlari și cadre medicale în unitățile de învățământ.

Alte elemente repetitive au fost transportul școlar și programul alimentar din școli – nevoia asigurării unei mese calde și sănătoase pentru elevi.

Pentru toate aceste situații nefericite, este necesar să găsim soluții eficiente și de durată.

   Pentru a soluționa aceste probleme, este nevoie de o finanțare corespunzătoare a învățământului. Proiectul bugetului de stat urmează să fie transmis Parlamentului României pentru adoptare.

Îl așteptăm cu mare interes și sperăm că actualii guvernanți vor ține cont de nevoile și realitățile din sistemul de învățământ românesc, multe dintre ele accentuate negativ în contextul pandemiei.

   De asemenea, sunt de părere că există un element de interes comun pentru toate partidele politice – educația copiilor și a tinerilor noștri.

Cu toții ne dorim să îmbunătățim sistemul de învățământ românesc, doar că avem metode diferite. Împărțirea bugetului de stat este primul pas, iar eu susțin acordarea a cel puțin 6% din PIB pentru educație.

În egală măsură, trebuie să profităm de cele 80 de miliarde de euro alocate României de către Uniunea Europeană, pentru a pune bazele unui viitor educațional mai bun.

   Depășind barierele politice, vreau să fac un apel la UNITATE PENTRU EDUCAȚIE.

Acum, nu la anul, trebuie să conturăm un plan coerent și realist pentru învățământul românesc, cu o finanțare corespunzătoare”, spune Intotero.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.