Apel de ultim moment către viitorul Guvern. Elevii nu mai au răbdare 1
Ultima Ora Politic Social

Apel de ultim moment către viitorul Guvern. Elevii nu mai au răbdare

Consiliul Elevilor face apel la cei care vor prelua guvernarea ca educația să fie tratată drept prioritate zero și în practică, nu doar la nivel declarativ, adăugând că tinerii vor ca decidenții să tratateze sistemul de învățământ cu responsabilitate și să-și asume o strategie coerentă.

Ca urmare a moțiunii de cenzură adoptată săptămâna trecută, Consiliul Național al Elevilor face apel la „decidenții de la nivel central să trateze cu responsabilitate educația, gândind și asumându-și o strategie coerentă, valabilă pe termen mediu și lung, care să conducă treptat spre configurarea unui sistem de învățământ incluziv de calitate, în care nevoile și interesele elevului să primeze”.

Potrivit unui comunicat al Consiliului, educația a suferit numeroase modificări propuse de toți miniștrii din Minister, fiecare cu propria viziune. În acest context, elevii solicită celor care își vor asuma guvernarea atât înainte, cât și după alegerile parlamentare, educația în școlile românești să fie tratată drept prioritate zero și în practică, nu doar la nivel declarativ.

„În privința măsurii vehiculate în spațiul public, privind comasarea celor trei ministere: Ministerul Educației Naționale, Ministerul Cercetării și Inovării și Ministerul Tineretului și Sportului, prin reunirea a trei portofolii distincte, subliniem că, în cazul implementării acestei propuneri, este imperios să se acorde o atenție sporită fiecărui domeniu în parte, fără a fi afectată independența sau eficiența gestionării lor. Educația este un portofoliu complex și prezintă probleme a căror rezolvare nu permite amânare”, mai arată comunicatul Consiliului.

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup, consideră că, în prezent, la nivel socio-politic „ne aflăm într-o situație critică”.

„Ceea ce ne dorim de la viitoarea guvernare, oricare ar fi componența ei, este responsabilitate în ceea ce privește relația cu sectorul educațional, conștientizarea faptului că Educația este un sistem complex, că fiecare elev este diferit, iar sistemul trebuie să răspundă la nevoile fiecăruia. Nu în ultimul rând, ne așteptăm la asumarea unor decizii care să aibă în centrul lor bunăstarea beneficiarilor primari ai educației, chit că aceste decizii nu sunt mereu cele mai “aducătoare de voturi”. Indiferent de culoarea politică, ele trebuie gândite, asumate și aplicate”, a declarat Antonia Pup.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.