Anunț major de la Bruxelles. 46 de miliarde de euro au fost alocate educației din planurile de redresare și reziliență, echivalentul a 10% din sumele aprobate, iar România este pe locul patru ca nivel de alocare din PNRR 5
Politic Ultima Ora

Anunț major de la Bruxelles. 46 de miliarde de euro au fost alocate educației din planurile de redresare și reziliență, echivalentul a 10% din sumele aprobate, iar România este pe locul patru ca nivel de alocare din PNRR

Europarlamentarul Victor Negrescu a întărit nevoia de a folosi eficient resursele europene dedicate educației din cadrul Planului de Redresare și Reziliență în cadrul unui eveniment despre educația digitală pe care la organizarea la Bruxelles și la care au participat reprezentanți ai mediului educațional și digital din România, responsabilitatea ai.

Comisia Europeană și structura reprezentativă la nivel european. Vicepreședintele Comisiei pentru Educație din European a demonstrat că propunerea sa, integrată în poziția oficială a legislativului european, de a aloca minim 10% pentru educație din sumele aferente planurilor de redresare a fost respectată de majoritatea statelor membre, deși inițial sumele erau mai multe. mici.

„Am organizat această conferință la Parlamentul European pentru a arăta potențialul creatorilor și inovatorilor din România în sprijinul educației și a permite integrarea noilor tehnologii în zona de educație cu scopul creșterii calității procesului educațional. Îmi doresc ca România să fie un furnizor de soluții pentru educație și în sectorul digital și cred că avem capacitatea de a deveni un jucător important în domeniul la nivel european.

Astăzi, avem avantajul că există resurse pentru educație și sunt bucuroși că amendamentul pentru care m-am luptat, privind alocarea a 10% pentru educație din planurile de redresare, a fost însușit de către state. 

În total, vorbim de circa 46 de miliarde de euro alocat până în prezent pentru educație în planurile aprobate, din care circa 30% merge către educația digitală.

În România, am reușit, după multe eforturi și cu multă insistență, să avem acest procentaj din totalul sumelor aferente pentru educație, cu o componentă importantă dedicată digitalizării, după ce inițial să aloce doar 3% învățământului în cadrul PNRR. Statisticile europene arată că România a alocat 3,6 miliarde de euro educației, din care 1,2 miliarde de euro educației digitale. Dar nu este suficient doar să avem disponibile aceste sume. 

Trebuie să asigurăm că aceste fonduri nu sunt căutate în interesul actorilor din zona de educație, vorbim despre cursanți, profesori, părinți sau comunități locale. 

De aceea susțin recomandarea făcută către Parlamentul European și către Comisia Europeană ca procesul de digitalizare să fie unul inclusiv, să nu lase pe nimeni în urmă, iar tehnologiile folosite să fie adaptate educației și, acolo unde se poate, să fie realizate local și corelate. specificului național” a declarat eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu, raportor al Parlamentului European pentru educația digitală.

Anunț major de la Bruxelles. 46 de miliarde de euro au fost alocate educației din planurile de redresare și reziliență, echivalentul a 10% din sumele aprobate, iar România este pe locul patru ca nivel de alocare din PNRR 6

La evenimentul organizat cu sprijinul Grupului S&D din Parlamentul European au participat doamna Antoaneta Angelova-Krasteva, director pentru Inovare, Educație digitală și cooperare internațională în cadrul Comisiei Europene, Bogdan Dumea, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, senatorul Radu Oprea, precum și numeroase reprezentanți din mediul privat și asociativ printre care menționăm CEO-ul All Digital, CEO-ul Junior Achievement, dar și reprezentanți ai industriei digitale, influențe și inovatori din România și Uniunea Europeană.

Anunț major de la Bruxelles. 46 de miliarde de euro au fost alocate educației din planurile de redresare și reziliență, echivalentul a 10% din sumele aprobate, iar România este pe locul patru ca nivel de alocare din PNRR 7

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.