Anunț crucial din Parlament! PSD este istorie! 1
Politic Ultima Ora

Anunț crucial din Parlament! PSD este istorie!

Victoria obținută, de PNL și USR-PLUS, la alegerile locale de dumincă 27 septembrie, în fața PSD, le dă, liberalilor prilejul să anunțe că, România, nu va mai fi guvernată de PSD, cel puțin opt ani de acum înainte.

Deputatul liberal, Ovidiu Raețchi, anunță dezastrul pentru partidul condus de Marcel Ciolacu.

”Acum e limpede că PSD va sta în opoziție minimum patru ani – dar mai probabil opt. Câtimile lor din ALDE și ProRomânia sunt istorie. Acum e limpede că PNL si USR-PLUS sunt forțele politice dinamice ale României.

Și e limpede că, într-o formă sau alta, ele vor gestiona etapa 2020-2028 din istoria noastră – care ar putea aduce cel mai mare important boom de europenizare pe care l-am cunoscut din perioada interbelică.

E limpede că Ludovic Orban va forma, în decembrie, un nou guvern. Și că USR- PLUS vor juca un rol esențial în cadrul său. De aceea, învățând din lecțiile de la locale, e clar că pregătirile pentru marea guvernare de dreapta trebuie să înceapă încă de pe acum.

E nevoie atât de fermitate etică, cât și de întelepciune si pragmatism – pentru că votul a demonstrat că alianțele funcționează aproape matematic, în timp ce fragmentarea salvează PSD. E nevoie de programe de guvernare pregătite din vreme, de figuri de ministeriabili măsurate în echipă și negociate din timp.

Acesta e mandatul pe care cetățenii ni-l încredințează fără rezerve – iar Ludovic Orban și Dan Barna, din modul în care au negociat la București, arată că înțeleg asta. Avem o șansă uriașă de a conduce România, fără PSD, pe termen lung – și de a o transforma profund, așa cum în 1989 numai visam”, scrie Raețchi pe facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.