Angela Merkel a pierdut puterea! Cine-i va lua locul,celei mai puternice femei din lume 1
Externe Politic Ultima Ora

Angela Merkel a pierdut puterea! Cine-i va lua locul,celei mai puternice femei din lume

Partidul de centru-dreapta al cancelarului Angela Merkel a fost învins clar în două landuri germane, de către liderii tot mai populari ai partidelor de stânga, arată astăzi sondajele după închiderea urnelor.

Sondajele efectuate pentru mass-media publice ARD și ZDF au indicat că ecologiștii verzi din Baden-Wuerttemberg și social-democrații de centru-stânga din Renania-Palatinat – urmau să câștige alegerile, cu 7-9 puncte procentuale înaintea CDU, partidul lui Merkel.

Procentele CDU arătau  aproximativ 23% și respectiv, 26% din intenția de vot, ceea ce ar reprezenta pentru CDU cele mai slabe rezultate de după cel de-al doilea Război Mondial în ambele state.

Acest rezultat extrem de slab vine cu șase luni înainte de votul național care va determina cine îi va succeda Angelei Merkel și totodată pe fondul unei nemulțumiri crescânde față de campania lentă de vaccinare în țară.

Voturile de duminică pentru noile legislaturi de stat care au avut loc în sud-vestul statelor Baden-Wuerttemberg și Renania-Palatinat au dat startul unui maraton electoral care culminează cu alegerile naționale din 26 septembrie.

.„Pentru a o spune foarte clar, nu este o seară electorală deloc bună pentru CDU”, a declarat secretarul general al partidului, Paul Ziemiak.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.