Aleșii vor trebui să primească avizul psihologului
Aleșii vor trebui să primească avizul psihologului
Politic

Aleșii vor trebui să primească avizul psihologului

Aleșii vor trebui să primească avizul psihologului

Aleșii vor trebui să primească avizul psihologului – Datorită limbajului adesea tendențios, un deputat liberal s-a gândit că este nevoie de legi pentru ca aleșii să nu se mai jignească. Pavel Popescu a depus un proiect de lege care cere ca la depunerea candidaturii, aspirantul la funcţia de parlamentar să vină şi cu avizul psihologic.

Numeroasele certuri picante la care a asistat, au fost sursa lui de inspirație, după cum a și declarat:

„În Parlamentul României se foloseşte un limbaj injurios şi se procedează mai rău ca într-un spital de psihiatrie uneori. Avem nevoie de astfel de avize psihologice.”

Aflat la primul mandat, parlamentarul consideră că un astfel de aviz ar filtra aleșii şi ar asigura cetăţenii că ofensele stau departe de dezbaterile din Legislativ. Contrar de cum s-a întâmplat în ultimele săptămâni, cu ocazia Legilor Justiţiei.

Iată un exemplu elocvent în această direcție:

Discuţie Eugen Nicolicea, deputat PSD, – R. Turcescu, deputat PMP:

  1. Nicolicea: Se repetă ca un papagal.
    R. Turcescu: Vă rog să vorbiţi în termeni politicoşi, domnu’ Nicolicea.
    E. Nicolicea: A fost doar o comparaţie, nu a fost altceva.
    R. Turcescu: Păi vă pot compara eu în momentul de faţă cu un dihor.

Puterea condamnă, oficial, astfel de practice, chiar dacă victimele violenţelor de limbaj sunt de cele mai multe ori membri ai opoziţiei.

Liviu Dragnea și-a exprimat clar opinia cu privire la aceste ieșiri:

Am o părerea foarte proastă despre toate aceste ieşiri. O părere şi mai proastă despre cei care de-a lungul ultimelor luni vorbeau despre conduită, despre demnitate, despre respect şi care în câteva minute înjurau, ori la microfon, ori direct.

Proiectul abia a fost depus la Parlament și ca să devină lege, trebuie să treacă mai întâi de cele două camere ale Parlamentului şi să fie promulgat apoi de preşedinte.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.