ALERTĂ. Șeful Senatului Teodor Meleșcanu va fi cercertat. Acuzații fără precedent 5
Breaking News Justiție Politic Ultima Ora

ALERTĂ. Șeful Senatului Teodor Meleșcanu va fi cercertat. Acuzații fără precedent

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc anunță că s-a autosesizat cu privire la modul în care Teodor Meleșcanu a acționat, ca reprezentant al delegației române la reuniunile de la Viena din decembrie 1989.

Potrivit Institutului, telegramele diplomatice arată că fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, ar fi participat, în calitate oficială, la „dezinformarea și diversiunea exercitate de regimul totalitar comunist, prin inducerea în eroare a reprezentanților diplomatici prezenți la eveniment cu privire la crimele și abuzurile săvârșite la Timișoara, plasând infracțiunile comise de reprezentanții comuniști în categoria <<zvonurilor colportate în scopuri dușmănoase>> și a <<știrilor de presă neconfirmate>>”.

Astfel, IICCMER anunță că a declanșat procedura de investigație a acestuia.

În cauză au fost dispuse cercetări ale documentelor de arhivă și identificare de martori, urmând a fi administrate probe și derulate alte activități specifice activității de investigații a IICCMER.

În cazul în care vor fi identificate indicii concrete privind săvârșirea unor fapte de natură penală, IICCMER poate notifica organele competente, urmând să transmită Ministerului Public toate datele și probele rezultate în urma cercetărilor.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii