ALERTĂ. Olguța Vasilescu a confirmat că vor fi EXCLUDERI din PSD, luni 1
Olguța Vasilescu
Politic Ultima Ora

ALERTĂ. Olguța Vasilescu a confirmat că vor fi EXCLUDERI din PSD, luni

Vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu, unul dintre apropiații lu Liviu Dragnea, a declarat duminică seară la Antena 3 că ”este foarte posibil” ca la ședința CEx de luni să fie persoane care vor fi excluse din partid.

Întrebată dacă vor fi excluderi în cadrul CEx, Olguța Vasilescu a răspuns: ”E foarte posibil”. ”Nu putem să fim șantajați din propriul partid de colegi supărați că au pierdut o funcție”, a mai adăugat ea.

Vasilescu a evitat să dea nume de social-democrați care ar putea fi excluși, dar exprimarea ”colegi supărați că au rămas fără funcții” a fost cu referire la Adrian Țuțuianu, unul dintre vârfurile de lance ale puciștilor anti-Dragnea. El a fost forțat de Liviu Dragnea să demisioneze de la Ministerul Apărării după numai două luni de la preluarea mandatului.

În ceea ce privește remanierea Guvernului, Olguța Vasilescu a spus că ”100%” aceasta va avea loc.

Întrebată dacă ea va rămâne la ministerul Muncii sau va prelua alt portofoliu, Vasilescu a dat un răspuns ambiguu. ”Eu nu am niciun fel de indicii despre acest fapt (că ar urma să preia alt minister – n. red.). Nu am vorbit cu nimeni nimic despre o mutare de la Ministerul Muncii. Adevărul este că în următorii doi ani la Ministerul Muncii va fi șomaj tehnic pentru că noi ne-am îndeplinit partea din programul de guvernare”, a spus Olguța Vasilescu.

Ședința Comitetului Executiv al PSD va avea loc luni 5 noiembrie, de la ora 12,00 la Palatul Parlamentului, la sala grupului PSD. Premierul Viorica Dăncilă, președinte executiv PSD, va lipsi de la CEX, dat fiind că este într-un turneu în Orientul Mijlociu.

E de așteptat ca la acest Comitet Executiv, Liviu Dragnea să încerce excluderea din PSD a unor dintre puciștii care i s-au opus public în ultimele luni – Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu fiind printre cei vizați, potrivit surselor G4Media.ro.

Discuția despre remaniere va avea loc la un CEx ulterior, la care va participa și Viorica Dăncilă. Potrivit mai multor surse din PSD, Lia Olguța Vasilescu ar urma să preia Ministerul Dezvoltării, un portofoliu-cheie pentru relația cu baronii, urmând ca Paul Stănescu să fie îndepărtat din Guvern, el fiind căzut în dizgrația lui Liviu Dragnea după ce a semnat scrisoarea puciștilor împotriva sa.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii