ALERTĂ MAJORĂ! Extremiștii unguri, anunț de ultimă oră! Ce vor să facă în Transilvania! FOTO 7
Politic Ultima Ora

ALERTĂ MAJORĂ! Extremiștii unguri, anunț de ultimă oră! Ce vor să facă în Transilvania! FOTO

Alianţa Maghiară din Transilvania (formată din partide maghiară cu agendă radicală) a lansat, miercuri, o iniţiativă care vizează arborarea a 100 de steaguri secuieşti în locul fiecărui astfel de steag îndepărtat prin sentinţă judecătorească.

„În cursul zilei de azi (miercuri – n.red.) am lansat iniţiativa ‘100 în loc de 1’, care vizează arborarea a 100 de steaguri ale Ţinutului Secuiesc în locul fiecăruia care este îndepărtat în baza unei sentinţe judecătoreşti neîntemeiate.

ALERTĂ MAJORĂ! Extremiștii unguri, anunț de ultimă oră! Ce vor să facă în Transilvania! FOTO 8

Și pentru a arăta că iniţiativa noastră nu este una pur simbolică, am procurat şi oferim gratuit 100 de steaguri locuitorilor din comuna Remetea, unde acum câteva zile primarul comunei a fost obligat să îndepărteze steagul Ţinutului Secuiesc din faţa primăriei”, se arată în comunicatul semnat de copreşedintele AMT, Mezei János,citat de agerpres.ro.

Mezei JanosALERTĂ MAJORĂ! Extremiștii unguri, anunț de ultimă oră! Ce vor să facă în Transilvania! FOTO 9

”De ani buni prefecţii judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, dar mai ales Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa fondată de Dan Tănasă, poartă o luptă continuă împotriva steagului Ţinutului Secuiesc, simbolul unei regiuni istorice ca multe alte din această ţară.

Scopul declarat al acestor acţiuni este că steagul respectiv să dispară din peisajul public al acestei regiuni.

Comunitatea maghiară din România este compusă din cetăţeni care respectă legile şi nu se opun sentinţelor definitive ale instanţelor, astfel cele la care ne-am referit mai sus sunt toate puse în practică, în ciuda faptului că sunt profund netemeinice şi nelegale”,mai spune oficialul maghiar.

Dan Tanasa

ALERTĂ MAJORĂ! Extremiștii unguri, anunț de ultimă oră! Ce vor să facă în Transilvania! FOTO 10

Dan Tanasa

”Asta însă nu înseamnă că trebuie să asistăm resemnaţi la încălcarea drepturilor noastre (fapt consemnat în repetate rânduri şi de Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei din cadrul Consiliului Europei, care în rapoartele sale – cu referire la acţiunile care vizează îndepărtarea steagului Ţinutului Secuiesc – a solicitat statului român să asigure un tratament egal simbolurilor naţionale şi regionale), din contra, necesită o reacţie legală dar corespunzătoare şi demnă la aceste provocări care în mod evident şi vizibil instigă la tensiuni interetnice.

Astfel în cursul zilei de azi am lansat iniţiativa „100 în loc de 1”, care vizează arborarea a 100 de steaguri ale Ţinutului Secuiesc în locul fiecăruia care este îndepărtat în baza unei sentinţe judecătoreşti neîntemeiate. Şi pentru a arăta că iniţiativa noastră nu este una pur simbolică, am procurat şi oferim gratuit 100 de steaguri locuitorilor din comuna Remetea, unde acum câteva zile primarul comunei a fost obligat să îndepărteze steagul Ţinutului Secuiesc din faţa primăriei Gheorgheni

Mezei Janoscopreşedinte AMT”!

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.