ALERTĂ! Judecătorii mesaj tranșant pentru Ciolacu! ”Va veni și nota de plată!” 1
Politic Ultima Ora

ALERTĂ! Judecătorii mesaj tranșant pentru Ciolacu! ”Va veni și nota de plată!”

Judecătoarea Viorica Costiniu (retrasă din activitate), preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, îl critică în termeni duri, pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru declarațiile făcute de acesta, privind pensiile de serviciu ale magistraților și militarilor.

Aceasta, îi atrage atenția lui Marcel Ciolacu, că armata și justiția sunt două puteri în stat, intangibile încă de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza, fără de care nu se poate asigura stabilitatea unui stat.

„M-au asaltat știriștii cu declarația dvs. generoasă de a reintroduce în discursul politic electoral pensiile de serviciu, marotă vehiculată cu îndârjire de toți politicienii vânători de voturi, uniți în cuget și simțire prin acest subiect care frământă mințile încinse de soarta pensionarilor, zice-se.

Ce nu face omul pentru voturi!

Insinuati măsuri cu bună știință, care se vor discriminatorii, radicale și tot atât de sfidătoare față de lege și principii care dăinuie de când societatea a ales să se conducă după norme.

De la Cuza încoace, armata și magistrațîi reprezintă o putere în stat, intangibilă, de sine stătătoare spre deosebire de guvernanți și legiferatori, și un pilon al siguranței statului pentru care stabilitatea statutului reprezintă un fundament al celor mai importante deziderate care definesc statul inclusiv că stat de drept.

Greșesc oare?

În anii ‘932-‘933, liberalii, aflați la guvernare, au aplicat curbele de sacrificiu, cu excepția magistraților și a militarilor .

Foamea după bani care să fie cheltuiți prost ,după cum se vede de ani de zile, tulbură, la comun, mințile politicienilor care nu se mai deosebesc între ei nici după culoare,nici după programe sau strategii etc…

Statul de pe vremea lui Valeriu Stoica a folosit practici prin care a băgat mâna în buzunarul justiției luând măsuri care au dus la calcularea greșită(!?), intenționat sau nu, și la inițierea de procese care sunt și în prezent pe rolul instanțelor.

Statul este dator vândut nu numai față de magistrați dar și față de multe categorii profesionale cărora li s-au diminuat nelegal retribuțiile.

Și așa, Statul,care s-a vrut și se vrea „șmecher” după cine îi ține frâiele este bun de plata a diferențelor de salariu,indemnizație,a indexarilor,a dobânzilor care curg în continuare.

Intrarea României în U.E a fost condiționată și de rezolvarea problemelor din justiție și una dintre ele viza salarizarea magistraților care este una din cele două componente ale independenței și statutul lor de când intră în funcție și le încetează pensionarea prin deces.

Soluția care s-a agreat a fost, între altele, să nu se crească indemnizațiile ci să se aplice măsurile care deja erau în practică pentru cei din armata și poliție, un artificiu mult mai puțîn costisitor câtă vreme majorarea indemnizațiilor simultan în sistem ar fi fost o manevră de mare amploare, câtă vreme până la pensionare,omul mai și moare,ori nu mult după aceea și astfel apăsarea financiară în timp s-a apreciat că este mai relaxată și nu necesită eforturi deosebite. Cinic,nu?!

Și acum, cu sacii în căruță instigati populația împotriva unei puteri în stat, va transformați în sfătuitori de circumstanță pentru guvernanți să luați ochii votanților prin generozitatea mascată, manifestată la momentul oportun.

Nu e vorba numai de morală în politică dar și de principii de care trebuie să țineți seama pentru stabilitatea circuitului civil al actelor care gestionează viață societății.

Și câte ar mai fi de spus…

O clasa politică care „nu are clasa” este și mai mult responsabilă, nu numai cu ocazia votului sancțiune, ci pe întreg parcursul ei politic ptr care va veni și NOTĂ de PLATA !

Ce părere aveți?

Reflectați la câtă dreptate am privind lucrurile obiectiv, punctual din trecut și în perspectiva!

 

Și tăcerea este un răspuns, câteodată mult mai valid decât cuvintele goale care ar îmbracă un discurs politic de circumstanță! Numai bine”, a precizat Viorica Costiniu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.