Război total între PSD și PNL
Război total între PSD și PNL
Politic Ultima Ora

ALERTĂ în Parlament. Oamenii lui Ciucă și Ciolacu refuză racordarea și branșarea gratuită a românilor la gaze naturale. FOTO

Deputatul Ionel Dancă împreună cu mai mulți colegi de la Forța Dreptei, FD, au depus la Parlament, un amendament la Legea Offshore, prin care cereau ca românii să se poată branșa gratuit la gaze naturale.

Deputații PSD și ĂNl au respins propunerea deputaților, FD, ceea ce înseamnă că cei care doresc să beneficieze de curent și gaze vor scoate bani grei din buzunare.

”Gazul românesc din Marea Neagră trebuie să ajungă în casele românilor prin finanțarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale cu costuri zero de racordare pentru consumatori.

Acesta este amendamentul pe care l-am inițiat și depus astăzi la Legea offshore, alături de colegii parlamentari din #ForțaDreptei, Adrian Miuțescu, Ion Ștefan, Gabriel Plăiașu și Antonel Tănase.

Însă, majoritatea PSD-PNL condusă de Marcel Ciolacu a votat împotriva amendamentului depus de parlamentarii Forța Dreptei in Comisia de industrii și refuză practic branșarea gratuită a consumatorilor din România la gazele exploatate din Marea Neagră.

De asemenea, am propus ca sumele încasate din impozitul pentru venituri suplimentare ale operatorilor petrolieri din Marea Neagră să fie folosite și pentru investiții în eficiența energetică și în producția de energie regenerabilă și în cogenerare de înaltă eficiență, astfel încât să finanțam tranziția către economia verde iar banii din exploatarea gazelor de la Marea Neagră să nu ajungă în pixul lui Ciolacu și să decidă Guvernul cum dorește să folosească aceste sume.

Și această modificare a fost respinsă de majoritatea PSD-PNL pentru că „rotativa” Ciolacu-Ciucă vrea să folosească banii din gazele de la Marea Neagră „pentru alte investiții”, la modul general, după bunul lor plac, în funcție de susținerea lor politică în interiorul partidelor lor.

Acesta esta amendamentul inițiat de mine și susținut de parlamentarii Forța Dreptei la Legea offshore:

”Sumele datorate de titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore și onshore de adâncime ca impozit asupra veniturilor suplimentare, se colectează într-un cont special utilizat pentru finanțarea înființării și extinderii rețelelor de distribuție a gazelor naturale, inclusiv pentru finanțarea costurilor de #branșare ale consumatorilor la rețelele de distribuție a gazelor naturale, și a racordurilor la sistemul național de transport gaze naturale, precum și alte investiții pentru #eficiența energetică a consumatorilor și pentru investiții în producția de energie #regenerabilă și în sistem de #cogenerare de înaltă eficiență stabilite prin hotărâre a Guvernului.”, a anunțat Ionel Dancă.

ALERTĂ în Parlament. Oamenii lui Ciucă și Ciolacu refuză racordarea și branșarea gratuită a românilor la gaze naturale. FOTO 3

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.