Austria spune din nou aderării României la Spațiul Schengen
Austria spune din nou aderării României la Spațiul Schengen
Exclusiv Politic Ultima Ora

ALERTĂ. Austria nu vrea România în Schengen. Apelul președintei Ursula von der Leyen respins de Viena

Austria se opune în continuare aderării României la Spațiul Schengen, oficialii de la Viena spunând că, aderarea țării noastre ar crea un val major de imigranți.

Președinta Uniunii Europene, Ursula von der Leyen, a cerut ca România să fie acceptată în Spațiul Schengen, acesta spunând că locul țării noastre este în spațiul de liberă circulație.

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Cu toate acestea, Viena a respins rapid solicitarea.

”În prezent, cifrele privind migraţia sunt în creştere în Europa şi, în multe ţări, se discută despre controale frontaliere suplimentare, de exemplu la frontiera dintre Germania şi Polonia”, a declarat ministrul de interne austriac Gerhard Karner.

Gerhard Karner și Cătălin Predoiu
Gerhard Karner și Cătălin Predoiu

”La acest moment, nu are niciun sens pentru mine să vorbim despre o extindere a Spaţiului Schengen. Avem nevoie de mai multe controale, nu de mai puţine”, a adăugat el.Austria blochează aderarea celor două ţări (la Schengen), temându-se de un aflux de migranţi ilegali.

Potrivit guvernului austriac, România şi Bulgaria nu şi-ar putea controla eficient frontierele, care ar deveni frontiere externe ale Uniunii Europene după aderarea celor două ţări la Schengen.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.