ALERTĂ! Anunț de la Bruxelles! România poate beneficia de teste gratuite de Coronaviru! 3
Politic Ultima Ora

ALERTĂ! Anunț de la Bruxelles! România poate beneficia de teste gratuite de Coronaviru!

Europarlametarul Tudor Ciuhodaru cere Guvernului Orban, să se adreseze urgent Comisiei Europen, pentru ca, România, să beneficieze de testele gratuite europene, în depistarea Covid-19.

Ciuhodaru, spune că, este esențial ca la nivel național să înceapă testatrea în masă a populației, la fel ca și în Slovenia sau Austria.

”Sunt guverne cărora le pasă de cetățenii lor. După succesul Slovaciei (reducerea cu 60% a ratei infectărilor) și Austria a decis testarea extinsă cu teste rapide.

Eu zic (de multe luni!) că se poate!Austria recurge la testarea în masă a populației: rezultatele din Slovacia i-au convins.

Cancelarul a declarat „. Am decis aici în Austria (…) să urmăm aceeaşi cale”.

Izolarea parţială a fost instituită acum două săptămâni, dar (!!!) nu a reuşit să încetinească propagarea virusului. La noi toate cazurile și necazurile vin de la definiția de caz.

Se vede clar că nu vor nici creșterea numărului de teste și nici asigurarea gratuiății acestora. Falsa economie a netestării ne costă mii de vieți și locuri de muncă.

Strategia actuală este eșuată! Alo, se aude la guvern? România poate beneficia de teste rapide cu finanțare europeană.

Programul de Testare Extinsă (!!! gratuită, inclusiv a celor fără simptome) pe care l-am susținut încă din martie (și) în Parlamentul European a primit sprijin la nivel european.

15-20 de milioane de teste vor fi disponibile pentru depistarea rapidă a cazurilor de coronavirus și scăderea răspândirii virusului.

Testele rapide pot face diferența (ieftine, ușor de făcut în număr mare, rezultat în 15 minute) și schimbarea urgentă a definiției de caz.

Concret:

1. UE a aprobat alocarea 100 de milioane de euro pentru aceste teste.

2. Pe termen scurt: această măsură va acoperi nevoile noastre imediate.

3. Pe termen mediu: în paralel se poate lansa o achiziție comună ce va permite statelor membre să aibă acces singure la aceste teste.

4. Reprezintă un ajutor major pentru a încetini răspândirea virusului.

5. Toate țările care au avut succes în combaterea pandemiei au aplicat două lucruri simple: testare + izolareConcret sunt 2 măsuri clare și urgente: identificarea și izolarea fiecărui caz (ancheta epidemiologică și testare extinsă) și creșterea numărului de teste (schimbarea definiției de caz)!”, spune Ciuhodaru.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii