ALEGERI SUA! Donald Trump, la un pas să piardă președinția. Joe Biden, conduce detașat 5
Externe Politic Ultima Ora

ALEGERI SUA! Donald Trump, la un pas să piardă președinția. Joe Biden, conduce detașat

Cele mai noi date după numărători parţiale ale voturilor la alegerile prezidenţiale din SUA arată că Joe Biden, candidatul democrat la Casa Albă, a trecut vineri în faţa preşedintelui Donald Trump şi în statul Pennsylvania, transmite Reuters.

Pennsylvania este al doilea stat dintre cele în care cursa încă nu s-a încheiat unde Trump pierde avansul mic pe care îl mai deţinea. În Georgia, o evoluţie similară se produsese cu câteva ore înainte.

Biden are asigurate până acum 253 de voturi în Colegiul Electoral naţional, în care fiecare stat trimite un număr de reprezentanţi cu mandatul de a vota unul din candidaţi, câştigătorul votului popular în statul respectiv.

Trump are doar 214 şi fără cei 20 de electori din Pennsylvania nu mai are şanse să ajungă la totalul de 270 care i-ar asigura realegerea.

Victoria în Pennsylvania l-ar propulsa pe Biden la Casa Albă, presupunând că rezultatele numărătorilor rămân valabile după soluţionarea în justiţie a numeroaselor contestaţii depuse de republicani. Conform ultimelor date, democratul are acum un avans de 5500 de voturi în acest stat.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii