200 de victime au făcut plângere penală împotriva Jandarmeriei. Parchetul militar primește în continuare reclamații
Justiție Politic Social Ultima Ora

206 victime au făcut plângere penală împotriva Jandarmeriei. Parchetul militar primește în continuare reclamații

Parchetul militar a primit până astăzi 206 plângeri penale de la cetățenii bătuți sau răniți în represiunea mitingului din 10 august. Procurorii militari au făcut până acum 81 de audieri. Astăzi, la Parchetul militar din strada George Georgescu nr. 2, sector 4, sunt așteptate alte victime să depună plângere.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a transmis miercuri un mesaj în care dă detalii despre anchetele privind reprimarea protestului, precizând că procurorii investighează modul în care au acționat persoanele cu funcții de decizie, tipul de echipamente, armament și muniție folosite, ordinele date și modul de executare a acestora.

”Investigațiile vizează, în acest stadiu, clarificarea eventualelor fapte de neglijență în serviciu și a suspiciunilor de purtare abuzivă, pe parcursul acțiunii jandarmilor, respectiv întrebuințarea, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de expresii jignitoare, amenințarea și lovirea sau alte violențe. Anchetele privesc, de asemenea, orice violențe, furturi, distrugeri, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, comise de persoane participante la manifestație”, a dat asigurări Augustin Lazăr.

Procurorul general precizează că are încredere în profesionalismul și imparțialitatea procurorilor angrenați în anchete, cărora li se asigură resursele necesare pentru clarificarea faptelor și soluționarea dosarelor într-un termen rezonabil.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii