Guvernul britanic respinge ideea unor noi restricţii anti-Covid, inclusiv paşaportul verde 1
Politic Ultima Ora

Guvernul britanic respinge ideea unor noi restricţii anti-Covid, inclusiv paşaportul verde

Guvernul britanic a respins miercuri apelurile tot mai numeroase pentru a restabili restricţiile anti-COVID-19, cum ar fi măştile în interior, în faţa unei contaminări crescânde, preferând să se concentreze pe vaccinare şi pe noi tratamente, notează AFP.

Numărul de cazuri noi s-a apropiat miercuri de 50.000 pentru a doua oară săptămâna aceasta, iar ministrul sănătăţii, Sajid Javid, a estimat că cifra ar putea ajunge la 100.000, scrie agerpres.ro.

Bilanţul total a depăşit 139.000 de morţi, al doilea în Europa după Rusia.

O confederaţie de profesionişti din domeniul sănătăţii publice a solicitat măsuri „imediate”, deoarece rata contaminării este una dintre cele mai grave din lume, stârnind temeri legate de supraaglomerarea spitalelor.

Ministrul sănătăţii a avertizat în faţa presei că numărul cazurilor „ar putea ajunge la 100.000 pe zi” şi a recunoscut că presiunea creşte asupra spitalelor, cu aproape 1.000 de internări pe zi de pacienţi cu COVID-19.

Cu toate acestea, „nu intenţionăm să implementăm planul nostru B”, care prevede o posibilă revenire la purtarea măştii în interior, încurajarea telemuncii sau chiar paşaportul de vaccinare, a spus el.

El a repetat că vaccinarea rămâne „prima linie de apărare”, dând asigurări că guvernul „se pregăteşte pentru toate eventualităţile” şi „nu va ezita să acţioneze” dacă tendinţa devine „nesustenabilă” pentru spitale.

În iulie, guvernul Boris Johnson a ridicat majoritatea restricţiilor anti-COVID-19 din Anglia, după un lockdown lung în iarnă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.