Dragnea, trădat la el acasă: Cioloș s-a împrietenit cu pesediști veniți la Roșiorii de Vede să-l huiduie
Politic Ultima Ora

Cioloş zice că e gata să se sacrifice pentru România

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, liderul USR, a declarat, miercuri, că nu exclude formarea unui guvern minoritar susţinut de PNL şi UDMR, precizând că îşi va duce mandatul până la capăt şi că cine îşi va asuma guvernarea în următoarele săptămâni şi luni va face un sacrificiu.

„Mâine vor decide (liderii PNL şi UDMR – n.r.) dacă susţin una dintre variantele pe care le-am propus: sau să începem negocierile pentru un guvern de coaliţie, sau dacă nu sunt de acord să intre într-un guvern de coaliţie, dacă sunt în măsură să susţină un guvern minoritar în cazul în care noi vom face o propunere de program şi de guvern minoritar în Parlament şi lucrul acesta îl vom discuta astăzi în Biroul Naţional. Discutăm toate opţiunile care sunt pe masă acum”, a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă, după întâlnirea cu liderii PNL, UDMR şi minorităţi, notează agerpres.ro.

El a spus că nu este exclusă varianta unui guvern minoritar. „Nu excludem (un guvern minoritar – n.r.), dar pentru asta trebuie o discuţie şi o decizie în conducerea partidului”, a adăugat Dacian Cioloş.

Cioloş a menţionat că îşi va duce mandatul până la capăt.

Întrebat dacă s-ar retrage în cazul în care PNL şi UDMR ar fi de acord cu refacerea coaliţiei cu un premier liberal, Cioloş a răspuns: „Eu am un mandat şi trebuie să duc la capăt acest mandat. Dacă PNL şi-ar fi dorit să facă o propunere de premier, putea să o facă şi, evident, pot să o facă şi de acum înainte. Aici este decizia lor. O să vedem ce decizie iau. Însă deocamdată răspunsul lor trebuie să fie legat de propunerea de premier pe care a făcut-o deja preşedintele Klaus Iohannis”.

În opinia sa, „acum important este ca România să aibă un guvern cu măsuri clare, concrete, care să fie puse în practică cât mai repede.”

„Avem o propunere pe masă, dacă vor să facă altă propunere trebuie să o facă ei, nu să comentez eu presupuneri ale discuţiilor lor. Acestea sunt discuţiile interne. (…) Nu a fost această propunere. Discuţiile au fost în jurul propunerii de premier desemnat pe care preşedintele Klaus Iohannis a făcut-o deja şi care e pe masă. Asta a fost obiectivul discuţiei şi asta am înţeles că va fi şi subiectul discuţiei în conducerea PNL şi UDMR. (…) În momentul în care vor veni astfel de propuneri, le vom discuta. Deocamdată avem o responsabilitate asumată şi vom merge înainte cu această responsabilitate”, a adăugat Cioloş.

Liderul USR a arătat că cine îşi va asuma guvernarea în următoarele săptămâni şi luni va face un sacrificiu.

„Cine îşi va asuma guvernarea în următoarele săptămâni şi în următoarele luni va face un sacrificiu. Partidul care îşi asumă guvernarea în următoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru că va fi o perioadă foarte grea. Deci mai mare sacrificiu decât a guverna în această perioadă din punct de vedere politic nu cred că este şi nu ne e teamă de nicio altă formă de sacrificiu”, a afirmat liderul USR, la finalul întâlnirii, întrebat dacă se consideră un „premier de sacrificiu”.

El a arătat că ia ”foarte în serios acest mandat”.

„Preşedintele a luat o decizie şi cred că a luat o decizie responsabilă şi asumată. Eu iau foarte în serios acest mandat pe care mi l-a dat şi am mers la două partide care ştiu că sunt şi ele apropiate de preşedinte şi aştept această responsabilitate asumată şi din partea lor, cu un răspuns clar – dacă susţin sau nu varianta pe care preşedintele Klaus Iohannis a pus-o pe masă”, a mărturisit Cioloş.

În opinia sa, „România are nevoie de un Guvern acum, în următoarele zile, un guvern care trebuie să vină cu nişte soluţii durabile şi clar asumate pe pandemie, pe energie, pe susţinerea economiei”.

El a afirmat că speră ca partidele consultate „să dea un răspuns foarte clar”.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii