Ion Ștefan, contrazis printr-un document oficial emis de Ministerul Dezvoltării! 3
Politic Ultima Ora

Ion Ștefan, contrazis printr-un document oficial emis de Ministerul Dezvoltării!

Aflat într-un război perpetuu cu primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, și cu longevivul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, ambii fiind reprezentanți ai PSD, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, semnala zilele trecute printr-o postare publică slaba calitate a lucrărilor executate de aleșii vrânceni prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, instrument gestionat de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

„Aceasta este calitatea lucrărilor realizate prin PNDL în Focșani. Acolo unde ar trebui să fie ciment care să susțină lucrările la trotuare, este de fapt… praf! Ca ministru al lucrărilor publice, dezvoltării și administrației nu voi accepta să se plătească NICIODATĂ astfel de lucrări de mântuială, de o calitate îndoielnică, vizibilă tuturor specialiștilor și ne-specialiștilor! Oricât m-ar bălăcări primarul Cristi Misăilă, oricât ar plânge în presa de partid că <ministrul Grindă> nu vrea să îi dea bani pentru lucrările la străzi, oricât ar încerca să se folosească de nevoile cetățenilor din Focșani de a avea infrastructură, pe care edilul PSD este incapabil să o realizeze la calitate optimă, așa ceva nu se poate accepta la plată. Domnule primar Misăilă, încetați să aruncați praf în ochii cetățenilor și să îl vânturați pentru a solicita bani de la MLPDA. Vă repet, faceți lucrări de calitate și nu vor exista motive de respingere. Dar, pentru ceea ce se vede în această filmare, cred că situația devine penală! Iar situația de la Focșani nu este singulară în țară, pentru a nu crede cineva că ar fi vorba despre o vendetă politică. Potrivit analizelor realizate de cei care lucrează pe Programul Național de Dezvoltare Locală, în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, gradul de implementare a proiectelor pe PNDL 2 este de 36%. Restul este… praf!“, declara ministrul Ion Ștefan.

Ion Ștefan anunță investiții de miliarde de euro în județul Vrancea: „Proiectele dumneavoastră trebuie scoase la lumină“

Reacția autorităților vrâncene nu a întârziat să apară, iar Primăria Municipiului Focșani a prezentat public și un document oficial, emis chiar de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (Serviciul Corp Control), potrivit căruia…nu există nereguli constatate!

„Corpul de Control al Ministerului Lucrărilor Publice nu a constatat nereguli la lucrările de modernizare și reabilitare a străzilor din Focșani executate de municipalitate. Practic, inspectorii Corpului de Control îl contrazic pe ministrul Lucrărilor Publice, PNL-istul Ion Ștefan, zis <Grindă>, care încerca să susțină zilele trecute că lucrările la străzi nu sunt de calitate și de aceea nu este de acord cu decontarea lucrărilor. Iată că inspectorii Corpului de Control susțin că nu sunt nereguli, ceea ce ar însemna că trebuie decontate facturile trimise de Primăria Focșani. Este vorba de cele 28 de străzi pe care Primăria Municipiului Focșani le modernizează prin Programul Național de Dezvoltare Locală finanțarea de la bugetul de stat fiind în valoare de 9.446.483 lei, iar de la bugetul local 4.920.671,36 lei. În urma verificării documentelor și a vizitei din teren, procesul verbal încheiat arată faptul că nu s-au constatat neconformități privind lucrările executate și solicitate spre decontare”, arată primarul Cristi Misăilă.

Ion Ștefan, contrazis printr-un document oficial emis de Ministerul Dezvoltării! 4

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.