Budăi: „PNL, cronica unui dezastru anunțat! Zero protecție pentru populație, peste 300.000 de amenzi aplicate!“ 1
Politic Ultima Ora

Budăi: „PNL, cronica unui dezastru anunțat! Zero protecție pentru populație, peste 300.000 de amenzi aplicate!“

Chestorul Camerei Deputaților, deputatul PSD Marius Budăi, a atras atenția că Raportul de activitate al Guvernului PNL din perioada stării de urgență este cea mai mare bătaie de joc la adresa românilor din partea clasei politice de până acum!

Timp pierdut și inconștiență în lupta cu pandemia, cu sănătatea, cu educația și cu economia din România! Asta au demonstrat liberalii în două luni de guvernare în starea de urgență! Concluziile raportului prezentat de guvernanții liberali arată tuturor cetățenilor superficialitatea, batjocura, iresponsabilitatea și dezinteresul cu care a fost tratată pandemia de coronavirus în România! Minciuna și manipularea au fost ridicate la rang de virtuți ale politicii de stat în Guvernarea PNL! Liberalii se dau singuri de gol în raportul de peste 80 de pagini de maculatură, redactate într-un limbaj de lemn, în care repetă obsesiv câteva cuvinte pe care le stăpânesc din vocabularul limbii române!”, a declarat Marius Budăi

Autorii raportului ne arată că de la finalul lunii ianuarie, începutul lunii februarie și până la mijlocul lunii martie, Guvernul a fost inexistent și nu a venit cu nicio măsură de prevenție sau de achiziție de materiale medicale! Zero activitate! Zero măsuri! Raportul ne spune că din martie până în aprilie, miniștrii liberali au fost ocupați cu stabilirea și creșterea planului de amenzi pentru populație, acțiune pe care Curtea Constituțională și Avocatul Poporului au desființat-o ca fiind ilegală!

În timp ce Orban și miniștrii săi se lăfăiau în vilele de protocol ale statului român, în așa-zisa carantină, cetățenii erau urmăriți și amendați, iar medici fără echipamente de protecție erau condamnați la infectare! Banii din amenzi urmau să fie folosiți pentru a astupa găurile din buget pe are liberalii le-au făcut prin împrumuturile și măsurile haotice din ultimele 6 luni de guvernare! După ce scandalul amenzilor a luat amploare și Iohannis, cu Orban și Vela, și-au dat seama că Avocatul Poporului va avea câștig de cauză la CCR, au anunțat repede că banii din amenzi îi vor folosi pentru sistemul medical! Ipocrizie fără margini! Personalul medical a fost lăsat în continuare fără apărare în fața coronavirusului”, a subliniat deputatul PSD.

Manipularea a continuat și a fost dat atacul președintelui Iohannis și al PNL la adresa Curții Constituționale!

Concluzia este una singură: PNL este bun de plată! Iohannis cu Orban și cu Vela să achite amenzile de 120 de milioane de euro aplicate românilor! Același raport temeinic documentat ne povestește cum s-au luptat guvernanții PNL cu alte state să cumpere materiale de protecție, măști, combinezoane pentru medici și populație, pe care apoi, ce să vezi, le-au facturat, adică le-au vândut mai departe către spitale și farmacii! Deci, bișniță la drumul mare, asta a făcut Guvernul liberal!

Nu se intră în amănunte în raport, pentru a nu se deranja afacerile de partid și tunurile financiare, care au fost prezentate de presă și ar trebui să fie anchetate de procuratură!

Am intrat din starea de urgență în starea de alertă, iar miniștrii liberali, cu Iohannis și Orban în frunte, se contrazic zilnic pe ce au voie și pe ce nu au voie românii să facă! În această perioadă afacerile se închid, oamenii rămân fără locuri de muncă, medicii sunt la capătul puterilor, domenii întregi de activitate sunt la pământ, iar PNL vine cu sfaturi, cu recomandări și cu promisiuni goale de tipul «vom vedea» și «vom face!». Nimic altceva! În rest, totul e bine în țară și toți românii așteaptă cu sufletul la gură să se iasă din starea de alertă ca să vadă ce promisiuni și ce minciuni le mai pregătesc guvernanții liberali care sunt ocupați cu organizarea de alegeri și cu ocuparea funcțiilor publice cu politruci și sponsori de partid!”, a arătat chestorul Camerei Deputaților, Marius Budăi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.