Bogdan Cojocaru: „Guvernul Orban ne aduce în epoca lui Fred şi Barney!“ 3
Politic orban Ultima Ora

Bogdan Cojocaru: „Guvernul Orban ne aduce în epoca lui Fred şi Barney!“

Deputatul Bogdan Cojocaru (PSD) critică bilanțul pe șase luni al Guvernului Orban, publicat în data de 4 mai 2020 de către prim-ministrul României.

Bogdan Cojocaru: „Guvernul Orban ne aduce în epoca lui Fred şi Barney!“ 4În momentul în care preşedintele Iohannis şi-a luat ţara înapoi împreună cu Guvernul său şi o parte din populaţia României, au debutat anumite reforme administrative anunţate cu foarte multă pompă, cu scopul declarat de a reduce cheltuielile destinate aparatului guvernamental.

        Deşi România este considerată pol de dezvoltare IT în sud-estul Europei, devansând toate ţările foste sovietice în materia industriei IT, cât şi anumite state europene cu pretenţii, cum ar fi Polonia sau Cehia, între primele măsuri anunţate şi aplicate de guvernarea incompetentă liberală a fost desfiinţarea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în plină epocă a dezvoltării acestui segment care, până la urmă, face parte din viaţa noastră de zi cu zi.

        Oare cât a contat faptul că industria IT produce 7% din PIB-ul României, oare cât a contat faptul că, în materia IT&C companiile străine au găsit un climat propice de dezvoltare şi un partener credibil în România nu ştim nici noi, însă, ceea ce ştim este că lucrătorii din domeniul IT, care fuseseră sfătuiţi să îşi ia ţara înapoi, au fost lăsaţi fără un minister de resort şi într-o batjocoră generalizată.

        Ba mai mult, pentru domeniul comunicaţiilor şi digitalizării s-au alocat nu mai mult de câteva rânduri în programul de guvernare, de unde tragem concluzia că Guvernul Orban a dorit să ne reorienteze spre epoca lui Fred şi Barney, în care comunicarea era asigurată prin mijloace rudimentare de tip tribal.

        Într-un târziu, Guvernul României şi-a dat seama de eroarea strategică în care a trăit aproape 6 luni şi în care a îngropat şi populaţia ţării, şi a început, printr-un abuz de ordonanţe, să readucă societatea informaţională măcar la nivelul din octombrie 2019, deşi noi ne aflăm, în acest moment tocmai în mai 2020. Astfel, printr-o cascadă de ordonanţe care din punct de vedere constituţional au cerut legi de aprobare a efectelor lor, Guvernul României a “plasat” la Autoritatea pentru Digitalizarea României atribuţiile şi personalul Organismului Intermediar pentru promovarea Societăţii Informaţionale, cât şi ale Unităţii de Implementare Proiecte ( UIP )-POAT, recunoscând, într-un final, că tutela acestor organisme stabilită la Ministerul Transporturilor a fost o măsură care a produs doar efecte negative si a marcat o perioadă de 6 luni de stagnare în dezvoltarea tehnologică a serviciilor.

        Motivaţia amintită de fiecare dată printr-un copy-paste plictisitor ar fi că, în speţă, Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement împotriva României prin neaplicarea unor serii de directive în domeniul digitalizării serviciilor sau în domeniul recunoaşterii unor calificări profesionale.

        Cu alte cuvinte, cu o întârziere de 6 luni – care se pot dovedi catastrofale pentru România-, Guvernul recunoaşte că reformele promovate în domeniul IT&C au dus ţara în pragul sancţionării sale prin  declanşarea procedurii de infringement, procedură despre care nici nu putea fi vorba până în luna octombrie 2019.

        Cui a servit, domnule Orban, reforma din domeniul digitalizării serviciilor, reformă care ne pune în situaţia achitării unor amenzi către Comisia Europeană ?

        Aţi distrus tot ce a creat bun Partidul Social Democrat, ascunzându-vă măsurile lipsite de logică sub motivaţia unei nevoi de reformă. Cine va plăti pentru 6 luni de regres în acest domeniu ? Cât timp va mai dura să revenim la nivelul atins de România în octombrie 2019? Cât o să mai ascundeţi acest “gunoi“ sub preşul nevoii efectuării reformelor, când principala reformă pe care ar trebui să o susţineţi este reforma propriului Cabinet însoţită de demisia dumneavoastră ?

        Sunt întrebări la care toată societatea românească aşteptă un răspuns urgent din partea dumneavoastră !

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.