Raport DEVASTATOR al SUA la adresa liderilor Coaliției Tăriceanu și Dragnea. ”Politicieni corupți”
Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea (S) si Calin Popescu Tariceanu (D), presedintele Senatului, discuta, marti 7 Februarie 2015, la finalul discursului sustinut de presedintele Klaus Iohannis, in plenul parlamentului. ALEXANDRU DOBRE/MEDIAFAX FOTO
Politic

Atac la Dragnea și Tăriceanu.”Sunt adevărate bombe”

Atac la Dragnea și Tăriceanu.”Sunt adevărate bombe”

Senatorul PNL Alina Gorghiu solicită reîntoarcerea la Comisia specială a propunerii de modificare a Legii 303/2004 ori respingerea acesteia în plen, motivând că afectează grav sistemul judiciar.

„Fac un apel către domnii Dragnea și Tăriceanu încă de pe acum, de dimineață, înainte de a începe ședințele la Parlament, de a opri procesul de a face praf legile Justiției. Declarațiile venite din ALDE referitoare la problema răspunderii magistraților sunt doar un pas premergător circului care urmează în plen.

Acest partid, membru al coaliției de guvernare, nu mai este acum de acord cu soluția votată de comisie tot de ai lor, colegii de coaliție mare care guvernează iresponsabil România. Nu-mi amintesc să fi protestat puternic în comisie, să fi ieșit din sală în semn de protest… Deci, teatrul ieftin continuă”, a scris luni Gorghiu, pe Facebook.

Atac la Dragnea și Tăriceanu.”Sunt adevărate bombe”
Foto: Alina Gorghiu

Gorghiu afirmă că orice proiect lansat în spațiul public sub patronajul PSD — ALDE și ”purtat de oameni cu probleme” este compromis din start și este respins de societate.

„De aceea, domnilor, solicit ca propunerea de modificare a Legii 303/2004 să fie întoarsă către Comisia specială, iar dezbaterea să fie reluată până când iese ceva bun (după ce mai întâi trebuie să așteptăm decizia CCR referitoare la soarta acestei Comisii speciale comune).

O altă variantă este aceea de a se vota în plen respingerea propunerii legislative, cu atât mai mult cu cât aceasta afectează grav sistemul judiciar și este evident neconstituțională. Orice altă variantă este extrem de periculoasă pentru independența sistemului judiciar”, spune ea.

Senatorul liberal amintește că sunt zeci de amendamente teoretic respinse, dar care pot fi oricând reactivate în plenul Camerei Deputaților și pot deveni „adevărate bombe” la temelia independenței Justiției.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.