ȘOCANT. Sistemul sanitar OMOARĂ bebelușii în spitale
Externe

Scandalul Lactatis. Salmonella pentru bebeluși

Scandalul Lactatis. Salmonella pentru bebeluși –  Direcţia Generală pentru Sănătate din Franţa a depistat situația încă din decembrie 2017, când 35 de bebeluşi din Franţa au fost infectaţi cu Salmonella, iar părinţii acestora au declanşat procese în instanţă. Un alt caz de infectare a fost confirmat în Spania.

Produsele lactate au fost retrase după constatarea contaminării cu Salmonella la o fabrică a companiei Lactalis. Grupul Lactalis este unul dintre cei mai mari producători de produse lactate din lume, cu vânzări anuale de 17 miliarde de euro.

Emmanuel Besnier,directorul fabricii, a negat faptul că s-a încercat muşamalizarea incidentului, adăugând că va colabora cu autorităţile, iar familiile afectate vor primi compensaţii financiare.

Infecţia cu Salmonella este o infecţie bacteriană comună care afectează tractul intestinal. Simptomele includ greaţă, diaree severă, crampe stomacale, vărsături şi deshidratare severă.

Conform investigațiilor, contaminarea cu Salmonella ar fi fost cauzată de lucrările de renovare la fabrica Celia din localitatea Craon, aflată în nord-vestul Franţei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.