Filmul prăbușirii avionului din Rusia, care a dus la deceseul a 41 de persoane. Ce declară pilotul
Externe

Pilotul unui avion prăbușit anul trecut în Nepal a avut o „cădere nervoasă” înainte de accident

Un pilot al unui avion de pasageri „pare să fi suferit o cădere nervoasă” înainte de accidentul produs în martie 2018 în Nepal, în urma prăbușirii și incendiului care a urmat decedând 51 din cei 71 de oameni aflați la bordul aeronavei, se arată în raportul final al echipei de anchetă, conform mediafax.ro

Căpitanul era stresat și „tulburat emoțional”, deoarece credea că o colegă de sex feminin, care nu se afla la bordul zborului, îi pusese la îndoială reputația sa de instructor, se arată într-un raport al Comisiei de Investigații a Accidentelor din Nepal, informează The New York Times.

„Acest lucru, împreuna cu eșecul echipajului de a urma procedurile standard de operare într-o fază critică a zborului, a contribuit la pierderea conștientizării situației”, mai afirmă investigatorii nepalezi.

Lipsa unei conștientizări a situației a însemnat că echipajul nu a realizat că avionul a deviat ușor de la cursul normal, astfel că au observat târziu că au ratat parțial pista , iar în loc să anuleze aterizarea, cei doi piloți au mers mai departe, deși avionul avea viteză prea mare și nu era adecvat aliniat pe pistă.

Avionul a derapat și a ieșit de pe pistă aeroportului din Kathmandu, iar la bord s-a declanșat un incendiu. Printre cei decedați fiind și cei doi piloți.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.