O companie nu poate accesa 180 de milioane de dolari, în criptomonede, după decesul fondatorului
Externe

O companie nu poate accesa 180 de milioane de dolari, în criptomonede, după decesul fondatorului

Quadriga, cea mai mare companie de schimb de criptomonede din Canadanu mai poate accesa circa 180 de milioane de dolari canadieni (137 de milioane de dolari), în monedă digitală, după moartea subită a fondatorului său, relatează BBC, conform mediafax.ro

Compania, care se află în insolvență, nu este în măsură să își acceseze rezervele de criptomonede, după decesul fondatorului Gerald Cotten (30 de ani) în decembrie, acesta fiind singura persoană care manevra fondurile companiei și știa parolele.

În documentele depuse în instanță la 31 ianuarie, văduva sa, Jennifer Robertson, spune că laptopul lui Cotten, pe care acesta a derulat afacerile companiei, este criptat și nu cunoaște parola sau cheia de recuperare.

„În ciuda căutărilor repetate, nu am reușit să le găsesc scrise nicăieri”, afirmă Jennifer Robertson.

Compania a angajat un anchetator pentru a vedea dacă poate recupera informații, dar eforturile au avut un succes limitat, „în recuperarea câtorva monede” și informații de pe computerul și telefonul lui Cotten.

Compania investighează, de asemenea, dacă o parte din criptomonede nu sunt asigurate la alte instituții de schimb.

Aproximativ 115.000 de utilizatori Quadriga dețin obligațiuni în numerar și criptomonede la companie. Compania estimează că datorează în jur de 250 milioane de dolari canadieni (190 milioane de dolari).

Compania spune că o mare parte din criptomonede sunt păstrate într-un „cold wallet”, un dispozitiv offline folosit pentru a proteja criptomonedele de hacking sau furt.

Problemele de lichiditate au început în ianuarie 2018 și s-au accentuat după decesul lui Cotten.

Fondatorul a murit în mod neașteptat, din cauza complicațiilor apărute după ce s-a înbolnăvit, în urma unei călătorii în India.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.