ESTE PRAF: Încrederea rușilor în Vladimir Putin a scăzut la un nivel record
Externe

ESTE PRAF: Încrederea rușilor în Vladimir Putin a scăzut la un nivel record

Încrederea rușilor în Vladimir Putin a ajuns la cel mai scăzut nivel înregistrat din 2006 până în prezent, scăzând sub 33 de procente. Sondajul a fost realizat de Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia, informează AlJazeera .

Încrederea în guvernul condus de Vladimir Putin a scăzut sub 33.4 procente săptămâna trecută pe fundalul unei creșteri economice tot mai insesizabile, a scăderii veniturilor și a deciziei nepopulare de a crește vârsta minimă de pensionare, scrie hotnews.ro.

Nivelul de încredere se afla la 71 de procente în iulie 2015 după ce Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina.

Un alt sondaj realizat de instituția independentă Centrul Levada din Moscova arată că 53% dintre respondenți au dezaprobat guvernul Rusiei în decembrie 2018.

Implicarea Rusiei în războiul fără sfârșit din Siria și conflictul mocnit cu Ucraina a avut costuri uriașe în raport cu nivelul de trai al populației.

Din 2014, venitul net a scăzut și este preconizat că va mai scădea, potrivit Școlii Superioare de Economie din Moscova.

Politica externă a Rusiei a presupus costuri politice enorme. Aproape cinci ani de sancțiuni din partea SUA și UE, impuse după anexarea Crimeei, au pus tot mai multe afaceri mari în pericol.

Speranțele de ridicare a sancțiunilor în 2019 au dispărut după ce Rusia a capturat trei nave ucrainiene în noiembrie. Uniunea Europeană a extins sancțiunile care țintesc sectorul de apărare, energetic și cel bancar până la mijlocul lui 2019. SUA ia în considerare impunerea mai multor sancțiuni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.