Conflicte în Fâșia de Vest datorate declarației lui Donald Trump
Conflicte în Fâșia de Vest datorate declarației lui Donald Trump
Externe

Conflicte în Fâșia de Vest datorate declarației lui Donald Trump

Conflicte în Fâșia de Vest datorate declarației lui Donald Trump

Conflicte în Fâșia de Vest datorate declarației lui Donald Trump nu au intârziat deja să apara. Datorită declarației lui Donald Trump diverse conflicte au început să izbucnească în Bethlelem. Cel puțin 16 palestinieni au fost răniți în conflicte din zona de vest, ca urmare a declarațiilor lui Donald Trump.

Acesta a declarat Ierusalimul ca și capitală a Israelului.

Israelul a trimis sute de noi trupe în zona Fâșiei de Vest, cu toate că rapoartele indică răni minore, datorate gazelor lacrimogene și al gloanțelor oarbe.

Declarația lui Donald Trump a stârnit un dezacord general și este foarte posibil să fi anulat ani de politică diplomatică ai SUA cu privire la acest subiect sensibil. Majoritatea aliaților din Washington și-au exprimat dezacordul cu privire la această mișcare politică. Atât Consiliul UN al Securității, cât și Liga Arabă se vor întâni în zilele următoare pentru a se decide cu privire la un răspuns față de această situatie.

Palestinienii din Fâșia de Vest, precum și cei din Gaza au inceput sa protesteze prin mișcări de stradă și există temeri că această declarație ar putea genera un nou val de violență în zonă. Grupul Palestinian Islamist, Hamas militează deja pentru o nouă “itifada” sau act de opunere violentă.

Update: Armata israeliană a anunţat joi că două rachete trase către Israel dinspre Fâşia Gaza au căzut în interiorul enclavei palestiniene, transmite Reuters.

Sirenele au sunat în sudul Israelului în diverse localităţi din apropierea Fâşiei Gaza joi, zi în care palestinienii au protestat masiv, în Gaza şi Cisiordania, contra deciziei din ajun a preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Deocamdată nicio grupare militantă palestiniană nu a revendicat lansarea celor două rachete dinspre Fâşia Gaza, scrie agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.