Francezii iubesc broscuțele
Francezii iubesc broscuțele
Externe

Circulație suspendată pentru broscuțe

Circulație suspendată pentru broscuțe – Francezii iubesc broscuțele atât de mult încât în vestul Franței, circulația autovehiculelor a fost suspendată pentru 2 luni pe o şosea din oraşul Saint-Malo. Autoritățile franceze au decis acest lucru pentru a încuraja reproducerea amfibienilor, conform AFP.

Conform unui decret municipal, pe şoseaua Rue des Petits Ports, situată în apropierea Pointe de la Varde, traficul este închis pe perioada 15 ianuarie – 15 martie.

Pointe de la Varde este un sit inclus pe lista zonelor protejate, unde s-a constatat o mortalitate ridicată în rândul amfibienilor în cadrul procesului de migrație. Una din principalele cauze este traficul rutier intens din acest oraş portuar de pe coasta nordică a Bretaniei.

Broaştele râioase şi tritonii Lissotriton helveticus, incluşi pe lista roşie a speciilor pe cale de dispariţie, migrează în vederea reproducerii într-un iaz situat în apropierea şoselei în perioada în care s-a interzis traficul pe șosea.

„La mijlocul lunii februarie 2017, aproximativ o mie de amfibieni au fost semnalaţi în jurul acestui iaz” – potrivit primăriei franceze.

„Prima interdicţie de circulaţie impusă în zonă timp de o lună din 2017, a făcut posibilă stoparea mortalităţii amfibienilor şi conservarea reproducerii acestora”, a mai precizat instituţia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.