Care vor fi efectele automatizării în industrie
Care vor fi efectele automatizării în industrie
Externe

Care vor fi efectele automatizării în industrie

Care vor fi efectele automatizării în industrie

Care vor fi efectele automatizării în industrie – Până în 2030, roboţii şi automatizarea vor provoca o schimbare economică majoră, mai ales în rândul țărilor puternic industrializate.  800 de milioane de oameni vor rămâne fără loc de muncă, în următorii 13 ani datorită introducerii roboților în industrie, potrivit unui studiu realizat de firma McKinsey. Acest studiu a acoperit 46 de state şi 800 de profesii.

Până în 2030, populaţia lumii va ajunge la 8,5 miliarde de oameni, cee ace înseamnă că 10% din populaţia lumii fără loc de muncă, datorită roboților.

Dimensiunea impactului va fi foarte mult influenţată de ţara în care locuieşti, demonstrează studiul McKinsey. Japonia, Coreea de Sud, Statele Unite şi Marea Britanie, au bugete mai mari pentru a investi în automatizări, ceea ce va rezulta într-un număr mai mare de muncitori afectaţi.

Printre locurile de muncă ce vor fi afectate cel mai mult de automatizare în ţările dezvoltate se numără: operatori de maşinării şi constructori de maşinării, spălători de vase în restaurante, muncitorii din bucătării, muncitori de birou precum managerii de plăţi şi chelnerii.

Angajaţii din domeniul sănătăţii, precum medici şi asistente, computer engineers, muncitorii din construcţii şi cadrele didactice – sunt printre locurile de muncă ce vor fi afectate cel mai puţin de automatizare în ţările dezvoltate.

India, care este o țară mai săracă, nu va investi în automatizări, ceea ce va rezulta în mai multe locuri de muncă pentru oameni.

Vor exista totuşi destule locuri de muncă pentru toată populaţia planetei ce va avea drept şi putere de muncă, după cum evidențiază studiul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.