Theresa May, o nouă amânare a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană
Externe

Brexit: “O ÎNȚELEGERE REVOLUȚIONARĂ” pregătește terenul pentru noi discuții

Meritul Primului Ministru Theresa May

Brexit: “o înțelegere revoluționară pregătește terenul pentru noi discuții – este meritul ce poate fi atribuit Primului Ministru Theresa May. Aceasta a încheiat o înțelegere de ultim moment cu Europa pentru a duce discuțiile Brexit la următoare fază.

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker declară: “deschiderea de care aveam nevoie, a fost obținută, după luni de negocieri.

Dacă liderii europeni vor cădea de acord, discuțiile UK – EU după Brexit pot cotinua. Ei are trebui să se întâlnească joia următoare la un summit al Consiliului European și să-și exprime poziția cu privire la înțelegere, dar Junker a declarat că este “încrezător” în reacția lor.

UK va avea după asta aproximativ un an să ajungă la o înțelegere cu privire la viitoarele relații, care ulterior, va fi ratificată de către națiunile Europene și Parlamentul UK, înainte de ieșirea UK din Martie 2019.

Partidul Democratic Unionist al Irlandei de Nord, a cărui opoziție de Luni a condus la noi direcții în discuții, a declarat că încă “mai e multă muncă de făcut” cu privire la subiectul graniței, iar modul în care se va vota pentru ultima înțelegere “va depinde de el”. Theresa May depinde de sprijinul partidului pentru a putea obține voturi cheie in Westminster.

Ce s-a stabilit?

  • Garanția că nu va exista o “graniță fixă” între Nordul Irlandei și Republică, menținându-se “integritatea constituțională și economică a UK”
  • Cetățenii europeni ce locuies în UK și vice-versa vor avea dreptul de a locui, munci și studia -garantat

  • Structura Financiară – nu s-au stabilit nimic exact, doar anumite principii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.