Atenționare de călătorie în Grecia. Intemperii periculoase
Externe

Atenționare de călătorie în Grecia. Intemperii periculoase

Atenționare de călătorie în Grecia. Intemperii periculoase

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, în conformitate cu datele oferite de Serviciul Naţional de Meteorologie, în perioada 17 – 18 decembrie 2017, sunt prognozate furtuni şi ploi torenţiale, în vestul ţării, cu precădere în Messolonghi şi Agrinio, regiuni ce au fost deja afectate de furtunile anterioare.

Potrivit unui comunicat de presă remis duminică AGERPRES, intensitatea vântului va atinge 7-9 Beaufort (viteza de 60-90 km/h).

Meteorologii nu exclud chiar noi inundaţii pentru următoarele 48 de ore, iar în multe zone pot apărea şi alte probleme din cauza căderilor de grindină.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinatate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elena: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.