Vestra își consolidează portofoliul de active prin achiziția Chrisden
Vestra își consolidează portofoliul de active prin achiziția Chrisden
Economic Ultima Ora

Vestra își consolidează portofoliul de active prin achiziția Chrisden, companie specializată în comercializarea de echipamente industriale Investiția totală consolidată este estimată la 1 milion lei

Vestra, primul cluster specializat în industria utilităților și echipamentelor de automatizare, își consolidează portofoliul de active prin preluarea companiei CHRISDEN ARIMEX S.R.L, lider local în comercializarea de armături industriale și sanitare pentru distribuția fluidelor (apă, gaze, petrol), printr-o achiziție în valoare de 1 milion lei.

Odată cu preluarea de către Vestra, a Chrisden, companie ce activează pe piața din România de peste 26 de ani, Vestra diversifică și completează portofoliul de soluții și echipamente, crescând, în același timp, adresabilitatea companiilor de termoficare din România.

“Suntem încântați să adăugăm în portofoliul nostru experiența companiei Chrisden pe piața locală, o poveste de succes construită timp de 26 de ani.

Această achiziție ne oferă accesul la expertiza locală din domeniul utilităților de tip industrial și ne poziționează strategic în efortul nostru de a sprijini companiile de termoficare prin folosirea de produse premium ce contribuie la creșterea eficienței de distribuție a agentului termic.

Credem în continuare în sustenabilitatea proiectelor pe care le implementăm, fiabilitatea produselor și serviciilor fiind laitmotivul companiei noastre care adaugă valoare atât la nivel de business, cât și în ceea ce privește infrastructura termică, întrucât calitatea este cea care asigură un număr limitat de intervenții necesare pentru întreținere.”  a declarat Vlad Iftime, Managing Partner Vestra.

Vlad Iftime, manager Vestra
Vlad Iftime, manager Vestra

Noua investiție vizează departamentul de echipamente și utilități, ce reprezintă principalul domeniu de activitate al companiei.

Astfel, Vestra contribuie la îndeplinirea obiectivelor pe termen lung axate pe dezvoltarea rețelelor de apă și energie termică, prin folosirea contorizării inteligente și a comunicațiilor de tip SMART.

După ce doar rezultatele din trimestrul trei al anului trecut au atins o cifră de afaceri de nouă milioane de euro, o creștere de 61% față de aceeași perioadă a anului 2021, compania continuă trendul ascendent de dezvoltare și în acest an, mizând pe proiecte complexe și pe menținerea parteneriatelor solide cu furnizori cu renume internațional.

”Intrăm într-un an nou în care scumpirile rămân pe un trend ascendent, iar contextul geopolitic este în continuare unul încărcat.

Cu toate acestea, continuăm să fim alături de clienții noștri și depunem toate eforturile pentru a menține constante costurile cu furnizorii, aceasta fiind una dintre cele mai mari provocări ale noului an.

Avem, încredere că prin achizițiile pe care le facem mărim aria de expertiză și impactul proiectelor pe care le întreprindem.”, punctează Vlad Iftime, Managing Partner Vestra.

Vestra începe 2023 într-un mod optimist după un an în care atât valoarea vânzărilor, cât și portofoliul de clienți au crescut, complexitatea, calitatea, diversitatea serviciilor oferite, partenerii, lideri la nivel mondial și echipa unită fiind cei mai importanți factori care au contribuit la această creștere.

De asemenea, în noul an, clusterul va urma drumul firesc al proiectului de digitalizare la nivelul întregii companii, început în 2022, alături de încurajarea inițiativelor de tip SMART, implementate prin Truix, ce vin în ajutorul modernizării orașelor, susținându-le să fie competitive din punct de vedere economic.

Despre Vestra

Vestra este prima companie din România cu un portofoliu bogat și o experiență vastă de peste 25 de ani care creează o punte între nevoile beneficiarilor (creșterea eficienței și performanței consumului de apă, energiei termice sau gaz) și oferta internațională de produse, servicii și echipamente destinate industriei de utilități.

Vestra comercializează o gamă largă de echipamente de măsură și control, soluții pentru rețele de apă și canalizare, sisteme de automatizare aduse pe piața din România în parteneriat cu lideri mondiali precum Rockwell Automation, Itron, AVK International, Kamstrup, Baroclean, Sainte-Lizaigne, Diehl Metering, Panduit, Rivard, Orbinox, Enz® Technik Ag, ProSoft Technology, Grupul ECA, Musthane, Cla-Val, Hilscher, Vexve.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.